More

  Mai ai roaming în Marea Britanie până pe 12 aprilie 2019

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Mai ai roaming în Marea Britanie până pe 12 aprilie 2019. Românii beneficiază în continuare de roaming la tarife naționale în Marea Britanie și în Gibraltar. Asta cel puțin până pe 12 aprilie 2019. Evoluția negocierilor privind Brexit-ul va clarifica ce urmează să se întâmple după această dată. ANCOM va informa publicul în acest sens.

  Mai ai roaming în Marea Britanie? Unde și cum se aplică Roam like at home

  De la data de 15 iunie 2017, furnizorii au obligația să aplice, în mod automat, Regulamentul european Roam like at home tuturor planurilor tarifare cu roaming în UE/SEE.

  Astfel, clienții operatorilor mobili din România pot utiliza resursele naționale de voce, SMS și date în statele Uniunii Europene, în Norvegia, Islanda și Liechtenstein.

  Roam like at home se aplică și pe anumite teritorii europene îndepărtate. Respectiv în Guyana Franceză, insulele Guadelupa, Martinica, Mayotte, Reunion și Saint-Martin (numai partea insulei care aparține de Franța). Dar și în Azore, Madeira și Canare, insulele Åland, precum și, cel puțin până pe 12 aprilie 2019, în Gibraltar.

  Ce se întâmplă cu roamingul în Marea Britanie în perioada următoare

  Regulamentul european Roam like at home se aplică în Marea Britanie și în Gibraltar cel puțin până pe 12 aprilie 2019.

  Evoluția negocierilor privind Brexit-ul va clarifica ce urmează să se întâmple după această dată, existând mai multe scenarii posibile.

  Ce se întâmplă dacă Marea Britanie iese din Uniunea Europeană fără niciun acord? Regulamentul european Roam like at home va înceta să se aplice în Marea Britanie și în Gibraltar.

  Intenționezi să călătorești în Marea Britanie sau în Gibraltar după 12 aprilie 2019? ANCOM îți recomandă să te informezi în prealabil. O poți face de la propriii furnizori sau de pe pagina de internet a ANCOM cu privire la aplicabilitatea Roam like at home în cazul acestor destinații.

  ABONEAZĂ-TE LA YOUTUBE NOOBZ

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.