More

  Cel mai înalt nivel de CO2 din istoria omenirii a fost atins

  Cel mai înalt nivel de CO2 din istoria omenirii a fost atins. Nivelul de dioxid de carbon de pe Pământ este la 415 părți per milion (ppm). Vorbim despre un pericol extrem de mare pentru întreaga planetă, dacă populația nu ia rapid măsurile necesare să fie redus.

  Vorbim despre cel mai înalt nivel de CO2 de la venirea homo sapiens pe planetă, potrivit Observatorului Mauna Loa din Hawai.

  Nivelul dioxidului de carbon a crescut cu 15 ppm în ultimii 3 ani de zile, spune meteorologului Eric Holthaus.

  Pământul a ajuns la cel mai înalt nivel de CO2

  Doar în urmă cu 3 milioane de ani Pământul a mai avut un nivel de dioxid de carbon atât de ridicat. La acea vreme temperatura medie în Oceanul Arctic a fost de 15 grade Celsius. Nordul era acoperit de copaci, nu de gheață, iar media nivelului mării se presupunea că era cu cel puțin 25 de metri mai ridicată.

  Emisiile de dioxid de carbon sunt provocate în mare parte de arderea de combustibil fosil de către oameni. Acest lucru păstrează căldura captivă pe Pământ, căldură care în mod normal s-ar fi dispersat în spațiu. Temperatura la nivel global a crescut deja cu un grad Celsius. Dacă structurile guvernamentale globale nu vor lua măsuri, sunt așteptate în continuare creșteri de temeperatură.

  Acest lucru ar putea provocare creșterea nivelului mării, inundații, furtuni severe, secetă, incendii de pădure și alte probleme.

  Schimbarea climaterică și activitatea umană vor putea duce la dispariția a peste un milion de specii de plante și animale, spune ONU.

  În afara faptului că vorbim despre cel mai mare nivel de CO2 din istoria omenirii, cifra de 415 ppm arată că nivelul este în creștere. Asta în ciuda acordului climateric de la Paris. Pentru a atinge acel scop, națiunile trebuie să adopte deja și să crească utilizarea de energie curată. Măsurile împotriva nivelului de CO2 trebuie luate cât mai repede cu putință.

  Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here