More

  Google vrea să detecteze un accident de mașină prin telefon

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google vrea să detecteze un accident de mașină prin telefon. Compania testează detectarea automată în caz de accident cu mașina în Android Q. Funcționalitatea ar putea fi disponibilă exclusiv pe Pixel, la fel ca în cazul Night Sight sau a copiilor de siguranță nelimitate pentru fotografii originale.

  Acum, se pare că gigantul ar putea avea în lucru o nouă funcție exclusivă.

  Google vrea să detecteze un accident de mașină folosindu-se de telefonul tău

  XDA-Developers a găsit trimiteri la funcționalitatea ”detecție în caz de accident de mașină” în aplicația Safety Hub din Android Q Beta 3. Funcționalitatea va ”lansa automat o alertă atunci când dispozitivul depistează că ai luat parte la un accident de mașină”.

  XDA a mai găsit o legătură în aplicație care sugerează că funcția va fi exclusiv pentru Pixel. Asta ar putea însemna că sute de milioane de oameni care folosesc alte telefoane Android ar putea să rateze funcționalitatea.

  Cum poate Safety Hub să detecteze un accident de mașină

  E posibil ca funcția să colecteze date GPS pentru a stabili dacă ești într-o mașină. Iar accelerometrul îl poate folosi pentru a depista o oprire violentă sau bruscă. În același timp, microfonul poate asculta sunetul izbiturii în sine.

  Aceste capacități vor fi, cel mai probabil, legate de tehnologia machine learning de la Google. În cele din urmă, Intel și alte entități au experimentat deja rețelele neurale pentru a detecta accidente de mașină.

  Google trebuie să își dea silința pentru a se asigura că rezultatele pozitive false (”false positive”, cum spun specialiștii) vor fi minime. Cine ar avea nevoie de o astfel de funcție, dacă aceasta ar confunda un telefon în cădere cu un accident de mașină?

  Modul de detectare al unui accident se pare că ar putea alerta serviciile de urgență și contactele desemnate.

  Ce părere ai despre o astfel de funcționalitate pe telefonul tău? Crezi că ar fi cu adevărat utilă? Scrie-ne în comentarii!

  Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.