Windows 10 renunță la parole cu ajutorul Windows Hello

Cristian Gănescu
- 13.05.2019, 11:10 în Online
12

SHARES
Windows 10 renunță la parole cu ajutorul Windows Hello

Windows 10 renunță la parole datorită noului sistem biometric Windows Hello.

Microsoft dorește de foarte mult timp eliminarea în totalitate a parolelor. Obținerea certificării FIDO2 pentru Windows Hello, care este sistemul de autentificare biometrică. Obținerea acestei certificări reprezintă un pas înainte în această direcție.

Certificarea a fost obținută pentru versiunea 1903 a Windows 10, denumită și “May 2019 Update”. Actualizarea va fi lansată la finalul lunii mai a anului 2019. Practic, Windows Hello a fost aprobat ca au autentificator FIDO2.

Windows Hello oferă utilizatorilor sistemului de operare diferite posibilități de accesare a dispozitivelor. Utilizatorii pot opta fie pentru accesare prin intermediul amprentei, fie prin scanarea facuală, dar și cu ajutorul codurilor PIN.

 Windows 10 renunță la parole – “Nimeni nu preferă parolele”

Nimeni nu preferă parolele (cu excepția hackerilor)” spune Yogesh Mehta, group manager a unei divizii Microsoft.

Utilizatorilor nu le plac parolele deoarece trebuie să le ținem minte. În consecință, creăm parole care sunt foarte ușor de ghicit – ceea ce le face prima țintă pentru hackerii care încearcă să acceseze calculatorul tău sau rețeaua de la muncă”.

Utilizatorii vor vedea logo-ul certificării FIDO tot mai des pe PC-urile Windows 10. Vor putea accesa conturile online, cu ajutorul Windows Hello, de pe orice PC cu versiunea 1903, care folosește standardul FIDO2.

Certificare face parte dintr-o acțiune amplă care are ca scop renunțarea la parole. Această mișcare include standardul Web Authentication WC3, care este utilizat și de Mozilla Firefox, Microsoft Edge și Google Chrome. Standardul are suport și pentru Apple Safari, în vreme ce Chrome pentru Android a primit certificarea FIDO2.

Cu ajutorul WebAuthn, utilizatorii se pot autentifica pe diferite site-uri sau aplicații folosind un autentificator, cum este Windows Hello. Acel autentificator are o cheie de securitate de tip hardware, pe care utilizatorii o au conectată la computer. Acesta becesită și un ID biometric, obșinut de la senzorul conectat la PC sau smartphone.

În perioada ce urmează vom vedea câte entități vor adopta acest standard de securitate și vor permite autentificarea prin intermediul Windows Hello. Aici vorbim în special de instituții bancare, al cărui protocol de securitate este mai ridicat, comparativ cu alte instituții.

Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!