More

  Cum copiez la examen? 3 gadgeturi de ajutor

  Chit ca decizie corecta din punct de vedere moral ar fi invatatul pentru un test, cati dintre noi nu ne-am trezit in pragul unui examen fara sa stim materia? In acele momente, singura metoda de-a obtine o nota satisfacatoare s-a dovedit copiatul. Iar metodele folosite, chit ca nu foarte inovatoare, au servit scopului. Vorbim despre tacticile clasice de copiat, de la fituici ascunse, ciorne scrise deja sau chiar scris in palma sau pe restul corpului.

  Insa cadrul didactic a devenit mai vigilent intre timp, asa ca si metodele de copiat au trebuit sa fie imbunatatite, in mare parte folosind tehnologia. Casca de copiat, pixul de copiat sau alte accesorii interesante au ajuns sa fie de nelipsit elevului sau studentului care doreste sa triseze la un examen.

  Metoda clasica – scrierea informatiilor pe aproape orice

  Pornind de la scrisul pe palma sau pe brat, pe banca sau sub banca, pe picior sau pe talpa pantofilor, metoda clasica consta in transcrierea informatiilor utile pe orice suprafata ce era greu accesibila profesorilor sau supraveghetorilor. Cu timpul, ea a devenit riscanta si a fost inlocuita de procedee mai tehnologizate.

  Insa atunci cand iti dai seama ce inventivitate aveai unii, sa scrie formulele necesare pe spatele sticlei de apa sau, in cazul fetelor, sa-si ascunda fituicile in decolteu, te intrebai daca nu puteau sa foloseasca aceasta energie si dibacie pentru a invata.

  In ziua de azi, exista metode care iti vor scuti din timpul petrecut pentru a realiza fituicile sau chiar le va inlocui complet.

  Fituica-ceas – metoda intermediara

  Fituica-ceas are la baza tot materialele facute de mana de examinat si presupune improvizarea unei carcase de ceas in care acesta va introduce role cu informatiile de care are nevoie. Un pas inainte fata de informatiile scrise pe orice suprafata posibila, insa nu chiar pana la achizitionarea unui smatchwatch. Care nu este deloc o idee rea. Dar revenind la fituica-ceas, aceasta este o metoda folosita cand stii ca ai nevoie de siguranta de a nu fi prins. Totusi, nu intotdeauna iese asa cum trebuie, deoarece trebuie dexteritate, iar pregatirea materialelor implica mult timp.

  Casca de copiat cu camera video – una dintre cele mai eficiente metode

  Metoda de copiat prin intermediul castii s-a extins in ultimii ani si, ca orice procedeu des folosit, a suferit si anumite “mutatii”. Astfel, a aparut camera video pentru copiat, una dintre cele mai eficiente metode prin care poti trisa la examen fara sa fii prins. Iti mai trebuie doar un prieten pregatit sa te ajute la ananghie.

  Pe langa camera video pentru copiat, mai exista si alte variante de trisat bazate pe tehnologie care te vor salva în cele mai complicate situatii:

  • Pixul de copiat cu cartela SIM şi microcasca – Este extrem de usor de folosit si foarte eficient, demonstrand ca stii sa copiezi ca un profesionist. Are autonomie de convorbire între 2 şi 2:30 ore, un microfon ultra sensibil incorporat si poate fi folosit fara telefon, conexiunea la casca de copiat realizandu-se prin bluetooth.
  • Cardul de copiat – Cu dimensiuni reduse, acest gadget foloseste un SIM si se conecteaza prin bluetooth la o cască de copiat, preferabil mica si de culoarea pielii. Cardul il poti ascunde oriunde doresti, atata timp cat conexunea bluetooth se poate realiza.
  • Cutiuta pentru copiat – Functioneaza pe aceleasi principii ca metodele de mai sus, fiind o alternativa cu o autonomie mare, care actioneaza pe baza unui SIM separat de cel al telefonului si nu necesită fire pentru casca. Cutiuta poate lua diferite forme si astfel poate fi ascunsa destul de usor.

  Indiferent de ce metoda de copiat isi face cu ochiul, sa nu uiti ca si invatatul pentru examen ramane o optiune viabila.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here