Se întâmplă în tech luni, 01 iulie 2019

Mădălina Gănescu
- 2.07.2019, 13:58 în Se întâmplă în tech
20

SHARES
Se întâmplă în tech luni galaxy fold

Curioși să aflați ce se întâmplă în tech luni, 01 iulie 2019? Vorbim despre un centru de masaj prin realitate virtuală. Dar și despre fontul Sofa Sans de la IKEA, creat din canapele. Pe larg, în rândurile ce urmează.

Samsung Galaxy Fold a fost lansat înainte de vreme

CEO-ul Diviziei de Electronice de la Samsung, DJ Koh, spune că ”a împins (telefonul) înainte să fie pregătit”. Koh nu a detaliat ce s-a întâmplat cu telefonul pliabil de la Samsung. Producătorul  a avut peste 2000 de dispozitive pe teren și ”a definit toate problemele”.

Totuși, nu se discută nimic oficial pentru moment despre o eventuală revenire a Fold. Acesta ar fi trebuit să fie livrat clienților spre finalul lunii aprilie. Dar, cei care au testat produsul au descoperit o serie de probleme. Printre care amintim stratul protector de pe display și orificiile care au permis mizeriei să intre sub ecran.

După cum spunea și Maxime Guirauton de MWC 2019, Galaxy Fold nu este un telefon pentru oricine. Vorbim despre un dispozitiv cu tehnologie nouă, care poate prezenta anumite provocări. Rămâne să vedem când va relansa Samsung produsul și dacă vor mai exista entuziaști să adopte timpuriu noile tehnologii.

Se întâmplă în tech luni

Un centru de masaj prin realitate virtuală se deschide în Los Angeles

Din 5 iulie, rezidenții din Los Angeles vor putea face masaj în realitate virtuală în Esqapes Immersive Relaxation Center. Vorbim despre primul centru de acest tip din lume. Acesta va oferi 10 medii de realitate virtuală diferite, care te vor ajuta să te relaxezi.

Cu ajutorul realității virtuale vei putea experimenta sauna, un iaz de koi sau o cabană de schi cu șemineu. Centrul va fi învăluit în diferite miresme, în funcție de scena de realitate virtuală experimentată. Masajul nu este virtual. Utilizatorii vor beneficia de el printr-un scaun de masaj performant.

Se întâmplă în tech luni

Emisiile de dioxid de carbon actuale vor încălzi Pământul cu până la 1.5 grade Celsius

Temperatura globală va crește cu 1.5 grade Celsius din cauza emisiilor de dioxid de carbon actuale. Chiar dacă nu mai construim centrale electrice, fabrici, vehicule și electrocasnice, limita maximă stabilită prin Acordul de la Paris va fi atinsă.

Emisiile de CO2 existente vor genera aproximativ 660 de miliarde de tone metrice de gaze cu efect de seră. Ca să fie depășită temperatura de 1.5 grade Celsius, sunt necesare doar 580 miliarde de tone. Prin construirea unor noi centrale electrice, pe lângă cele exploatate deja, vom emite două treimi din CO2-ul necesar pentru a crește temperatura cu 2 grade Celsius.

Estimările specialiștilor din 2010 arătau că temperatura globală va crește cu 1.3 grade Celsius. Dar, lucrurile s-au înrăutățit mai mult decât se preconiza.

poluare

Snapchat a creat jocul de tenis Bitmoji pentru a sărbători Wimbledon

Anul trecut, compania a lansat jocul 3D Bitmoji Lens. În el, fanii puteau juca tenis cu legenda Serena Williams, direct la Wimbledon. Acum, lansează un joc multiplayer numit Bitmoji. Prin acesta, îți poți provoca prietenii direct prin chat să joace tenis în timp real cu tine.

Bitmoji Tennis este disponibil în Snap Games. Poți să te antrenezi singur sau poți juca împotriva unui prieten sau chiar a unui grup de prieteni. Desigur, Snapchat vrea să monetizeze jocul și o face prin reclame. Dacă accepți să vizionezi o reclamă scurtă între meciuri, poți să faci upgrade la racheta de tenis.

Se întâmplă în tech luni

Se întâmplă în tech luni, 01 iulie 2019! IKEA lanseză fontul din canapele Sofa Sans

IKEA lansează cel mai confortabil font. Soffa Sans este inspirat din meme-urile care au luat naștere în urma proiectului ”Design your own sofa”. Instrumentul permite clienților să creeze layout-uri și să configureze canapele de la IKEA, din seriile modulare Vimle și Vallentuna.

IKEA a lucrat cu agenția Proximity London pentru a crea fontul gratuit Soffa Sans. Acesta este denumit ”cel mai confortabil font”. Doritorii îl pot descărca de aici pe alb, albastru sau gri. Soffa Sans prezintă 1434 de produse care ar costa aproximativ 134.500 dolari dacă ar fi să fie recreat fontul în viața reală.

canapele font ikea

Se întâmplă în tech luni, 01 iulie 2019! Artiștii indie nu mai pot încărca muzică în Spotify

Artiștii indie nu mai au posibilitatea să încarce muzică direct pe Spotify. Compania oprește programul de testare beta după ce a constatat că eforturile ar trebui direcționate în alte zone. Spotify nu va mai accepta melodii noi în programul de upload începând cu luna iulie.

Spotify nu mai susține această inițiativă în mod special pentru că artiștii nu mențineau conținutul exclusiv pe platformă. Acest lucru a făcut ca efortul de susținere al secțiunii să nu fie convenabil.

Se întâmplă în tech luni

Acestea au fost știrile din se întâmplă în tech luni, 01 iulie 2019. Dacă mai ai și alte subiecte interesante din tehnologie, scrieți-ne în comentarii.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!