More

  Se întâmplă în tech miercuri, 03 iulie 2019

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cea mai importantă știre din se întâmplă în tech miercuri, 03 iulie, a fost avaria suferită de Facebook, Instagram și WhatsApp. Dar nu avem cum să nu menționăm noua funcționalitate a aplicației Google Photos, modificările pe care Netflix le aduce serialelor sale și planul companiilor americane de a pleca din China.

  Google Photos va permite să etichetezi manual persoanele pe care nu le recunoaște automat

  David Lieb, coordonatorul de produs al Google Photos, a pornit un dialog pe Twitter, împreună cu utilizatorii. Acesta a întrebat utilizatorii ce ar dori să vadă nou la Google Photos.

  Conversația s-a întins pe mai multe ore și a devoalat mai multe planuri pentru aplicația de fotografii a Google. Printre cele enumerate, cea mai notabilă este posibilitatea de a eticheta manual persoanele a căror față nu este recunoscută automat de către aplicație.

  David Lieb a menționat și faptul că mai multe funcționalități, care până acum erau disponibile numai pentru versiunea web, vor ajunge și pe aplicația de mobil.

  Google Photos va permite să etichetezi manual persoanele pe care nu le recunoaște automat

  Se întâmplă în tech miercuri: Serialele originale Netflix nu vor mai conține scene în care apar personaje care fumează 

  Viitoarele seriale produse de Netflix nu vor mai conține scene în care personajele fumează. Nu toate serialele se vor supune acestei reguli, ci doar cele la care are acces și publicul sub 14 ani. Excepție vor face și cele în care țigările apar pentru accentuarea acurateței istorice.

  Netflix spune că deși respectă exprimarea artistică, recunoaște și efectele nocive ale fumatului. Când fumatul este pozitivat pe micile ecrane, în diferite scene, audiență mai tânăra poate fi ușor influențată. Netflix a pornit acest demers după ce s-a constatat că 12 din 13 seriale destinate acelui grup de vărstă conțin scene în care se fumează.

  Serialele originale Netflix nu vor mai conține scene în care apar personaje care fumează

  Producătorii americani pleacă din China, dar nu se duc în SUA

  Donald Trump și Xi Jinping au negociat o sistare a războiului comercial dintre cele două puteri. Cu toate acestea, companiile americane merg înainte cu planul de relocare a producției în afara Chinei.

  Este vorba de mai multe companii americane de tehnologie, între care HP și Dell, dar și companii axate pe servicii și software, precum Google, Amazon și Microsoft.

  Apple și-a exprimat intenția de a reloca între 15% și 30% din capacitatea de producție în afara statului chinez. Aceste demersuri pot fi o strategie a administrației americane. Astfel  SUA pune presiune în vederea obținerii unor termeni comerciali favorabili.

  Oriunde ar merge producătorii americani, consumatorii vor fi cei influențați de prețul dispozitivelor. Chiar dacă producătorii găsesc o țară care oferă același cost de producție, există alte costuri care influențează prețul. Trebuie să aplice pentru permise noi, să construiască noi clădiri și multe alte costuri logistice. În final, consumatorul  va fi cel care va fi nevoit să plătească în plus.

  Producătorii americani pleacă din China, dar nu se duc în SUA

  Se întâmplă în tech miercuri: Facebook, Instagram și WhatsApp au revenit la normal, după ce timp de 12 ore nu au funcționat corect

  Miercuri, platformele Facebook, Instagram și WhatsApp au avut probleme de funcționare. Utilizatorii au avut probleme cu vizionarea și încărcarea pozelor sau clipurilor video pe platformă. Niciuna dintre cele trei platforme nu funcționa corect.

  Platforma WhatsApp a avut probleme cu trimiterea mesajelor între utilizatori. O altă problema era și conexiunea cu serverul, care, de multe ori, nu putea fi realizată. Și aici, utilizatorii au întâmpinat probleme la încărcarea pozelor și clipurilor video.

  Facebook a scris într-o postare pe Twitter că motivul pentru care s-a produs acea avarie a fost o modificare a configurației serverelor. Este aceeași problemă cu care s-a confruntat și Cloudflare. Atunci au fost afectate mai multe platforme care folosesc serviciul, între care Discord, FlightRadar, Coinbase Pro și multe altele.

  Facebook, Instagram și WhatsApp au revenit la normal

  Asta se întâmplă în tech miercuri, 03 iulie 2019. Dacă mai aveți și alte știri interesante din tehnologie, vă așteptăm să ne scrieți în comentarii. Vă așteptăm și pe YouTube Noobz, să vedeți ce am mai postat nou despre gaming și monitoare.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.