More

  Schimbați setările WhatsApp și Telegram!

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Schimbați setările WhatsApp și Telegram! Aplicațiile de mesagerie instantanee cum ar fi WhatsApp și Telegram păstrează mesajele criptate în tranzit. Dar, odată ce un fișier media ajunge la telefonul tău, securitatea nu poate fi garantată.

  Cercetatorii de la Symantec au demonstrat cum o vulnerabilitate în WhatsApp si Telegram poate fi exploatata de către hackeri. Aceasta deturnează fișierele media ce sunt trimise prin intermediul aplicațiilor de mesagerie.

  Cum functionează?

  Defectul, cunoscut și sub denumirea de Media File Jacking, apare din momentul în care fișierele media sunt recepționate prin intermediul WhatsApp sau Telegram și sunt scrise pe disc – când sunt încărcate în interfața de chat a aplicației.

  Timpul necesar între primirea unei fotografii și stocarea acesteia în memorie este esențial. Asta pentru că poate permite hackerilor să manipuleze aceste fișiere media fără ca utilizatorul să poată percepe acest lucru.

  În aplicațiile Android, aplicațiile de mesagerie pot salva fișiere media (imagini și audio) în memoria internă sau în memoria externă. Dacă fișierul este salvat în memoria internă, acesta este accesibil numai prin intermediul aplicației. WhatsApp stochează, în mod implicit, pe suportul de stocare extern. În timp ce, același lucru se întâmplă în Telegram, numai dacă funcția „Salvați în Galerie” este activă.

  Implicaţii

  Odată ce fișierul media este trimis, hackerii pot interveni și pot manipula fișierul. De exemplu, aceștia pot lua o factură și pot înșela victima să trimită bani într-un cont greșit.

  Un alt caz arată cum o persoană trimite o fotografie a doi prieteni, iar în dispozitivul destinatarului fața actorului Nicolas Cage înlocuiește fețele lor.

  Schimbați setările WhatsApp și Telegram! Cum să vă protejați?

  Dacă utilizați WhatsApp sau Telegram, vă puteți proteja contul prin modificarea acestor setări. Pe WhatsApp, accesați Setări și dezactivați „Vizibilitatea media”. Pe Telegram, dezactivați „Salvați în Galerie”. 

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.