More

  Huawei oferă 300 de milioane de dolari pe an universităților

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Huawei acordă 300 de milioane de dolari pe an universităților. Asta fără nicio obligație din partea lor.

  Deși în timpul sumitului G20 președintele Donald Trump a anunțat ca va diminua restricțiile asupra companiei chineze, acesta a revenit asupra deciziei într-un e-mail către personalul executiv al Departamentului de Comerț din SUA. Președintele repetă că Huawei ar trebui să fie tratat ca fiind în continuare pe lista neagră.

  În timp ce SUA își sortează deciziile, gigantul tehnologic chinez nu este dispus să riște. În ultimele luni, a mobilizat o nouă strategie de cercetare la nivel mondial. Aceasta ar putea ajuta la reducerea dependenței de SUA și consolidarea altor conexiuni.

  În cazul în care planul Huawei va avea succes, compania va fi creat o nouă oportunitate pentru alte companii chineze de tehnologie. Slăbind astfel influența și rolul SUA în cercetarea tehnologică globală.

  Care este planul Huawei?

  În aprilie, pe fondul tensiunilor cu SUA, Huawei a format o nouă divizie numită Institutul de Cercetare Strategică. Într-un interviu, Xu Wenwei, președintele nou-numit al institutului și directorul consiliului Huawei, a explicat că divizia va promova noua era a companiei. Eră intitulată „Innovation 2.0”.

  Innovation 1.0 se concentrează pe realizarea de produse de consum. În vreme ce, 2.0 va încerca să avanseze cercetarea fundamentală cu privire la tehnologiei informației și comunicațiilor.

  Ca parte a acestui plan, Huawei va vărsa 300 de milioane de dolari pe an în laboratoare universitare din întreaga lume. Asta pentru următorii 5 – 10 ani. În special, va încerca să investească în domenii precum computerele optice, algoritmi mai buni și baze de date mai eficiente.

  Pe termen lung, astfel de progrese în domeniul cercetării ar putea fi regăsite în produsele Huawei. Ajutând probabil la transformarea smartphone-urilor sale în dispozitive inteligente pentru monitorizarea și prelucrarea datelor biometrice de sănătate.

  Care sunt beneficiile?

  Planul Huawei țintește nu doar către a întări legăturile internaționale. Ci este și o strategie puternică de marketing. Succesul acestei initiative ar putea slăbi poziția de lider în cercetarea globală a SUA și ar putea fi o puternica lovitură de imagine.

  Asta prin faptul că, Huawei oferă un exemplu companiilor chineze despre cum să supraviețuiască pe lista neagră a SUA.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.