More

  Este Acer Predator 27X un monitor prea scump?

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Este Acer Predator X27 un monitor prea scump? Ce înseamnă ”prea scump” pentru tine? Când spui că un produs este prea scump? Când decizi că un preț este prea mare pentru un produs. În condițiile în care un smartphone inovativ a ajuns să aibă un preț de 2800 euro, ce ți se mai mare scump în ziua de azi?

  Pun aceste întrebări pentru că vreau să vorbim despre un monitor de gaming care pentru unii ar putea părea scump. Dacă îți spun că există un monitor care costă la ora aceasta în România 11.500 de lei, ți se pare scump?

  Dar, dacă îți spun că este primul monitor care a atins 144 Hz la rezoluția 4K, ți se mai pare scump? Dacă nu ești un gamer hard core, sigur vei spune că e scump. Iar dacă nu ești un gamer care folosește monitorul de gaming și pentru productivitate, cu atât mai mult vei spune că este scump.

  De curiozitate, cât ai fi dispus să investești cel mai mult într-un monitor?

  Dacă ar fi vorba despre Apple, ai plăti peste 10.000 de lei? Dar dacă ar fi vorba despre un alt brand, să spunem Samsung, Acer, Asus sau LG? E doar o curiozitate pe care o am, așa că aștept cu inters să îmi scrieți în comentarii. Cât ați plăti pentru un monitor și ce ar trebui să ofere el de banii investiți?

  În ultima lună, am avut la noi un monitor de gaming Acer Predator X27. Primul monitor care a atins 144Hz la rezoluția 4K, ce vine cu certificare HDR 1000 și dispune de 384 de zone de retroiluminare. Monitorul are G-Sync HDR și Color Accuracy, are standard VESA, ceea ce înseamnă că îl poți monta și pe perete, dacă situația impune. Are un port USB 3.0 upstream, 4 porturi USB 3.0, un port HDMI 2.0, un Display Port 1.4 și un port audio pentru căști.

  Am trecut rapid în revistă toate aceste specificații, pentru a vă ajuta să vă dați seama despre capacitatea acestui monitor și de ce suma pe care o plătești pentru el s-ar putea să fie justificată.

  Acum, îl vedeți și voi cum arată, ce finisaje are, cum se încadrează în designul biroului, fie el de gaming sau productivitate. Dar, vreau să vă vorbesc mai departe despre momentele în care chiar simți nevoia de un astfel de monitor acasă sau la birou, fără să ți se pare că e scump.

  Este Acer Predator X27 un monitor prea scump? Când merită un monitor 11.500 lei

  Am mai discutat și cu alte ocazii despre când și dacă merită să dai bani pe anumite categorii de produse. Iar dacă ne referim la monitoare, haideți să vedem când merită să dai peste 2000 euro pe un astfel de produs. Păi, dai 11.500 de lei pe un monitor de gaming când vrei să ai parte de o experiență de gaming captivantă, când sistemul desktop costă de două ori mai mult și când nu există preț pentru pasiunile tale.

  Dai 11.500 de lei pe un monitor când ești fotograf profesionist și fotografiile pe care le livrezi clienților vrei să fie fără cusur. Când ești editor video și nu vrei să ai personajele portocalii în imagini, cum a fost cazul multora dintre videoclipurile pe care le-a lucrat Cristi la început aici pe canal de pe un monitor total nepotrivit pentru editare video.

  Dai 11.500 de lei pe un monitor când ești un profesionist și nu îți pui niciodată întrebarea ”Ce să-mi cumpăr dintre monitorul ăsta și o mașină second hand la care să mai pun 1000 de euro?”. Când înțelegi că există producători care au creat telefoane care costă atât, dar nu asigură return-of-investment pe termen lung. Și, ca să închei, dai această sumă de bani pe un monitor când știi cum să scoți bani cu el.

  Acum, să vă spun și ce ne-a plăcut nouă la Acer Predator X27

  Este un monitor elegant, dar în același timp sobru. Potrivit atât pentru domni, cât și pentru doamne. Un monitor care îți asigură intimitate la birou și care ține lumina la distanță atunci când editezi foto sau video. Se reglează pe înălțime, stânga-dreapta și sus-jos. De altfel, un must-have pe care am mai spus și cu alte ocazii că este recomandat să îl aibă orice monitor de pe piață. Postura la birou, atât când te joci, cât și când lucrezi, este esențială.

  Dacă vă place iluminarea RGB, monitorul oferă și această funcționalitate. Personal, nu sunt fan, în afară de televizoarele Ambilight de la Philips TV nu suport niciun alt dispozitiv cu luminițe. Feedback-ul lui Cristi la acest capitol este că LED-urile ar putea fi, și citez: ”mai potente, pentru cei care preferă discotecă de lumini.

  În cazul altor monitoare, poți avea parte de dureri mari de cap la capitolul calibrare a imaginii. Predator X27 vine gata calibrat și nu e necesar să intervii în setări. Cunoaștem nenumărate situații de persoane care și-au cumpărat monitoare sau laptopuri care nu erau calibrate, au încercat să le dea singure de cap acasă, dar în final tot la specialiști au ajuns. Fie se vedeau imaginile pixelate, fie culorile redate nu erau reale sau totul se vedea mult prea întunecat.

  editare predator 27x

  Vezi performanțele monitorului de 11.500 de lei de la Acer îndeosebi în joc

  Eu nu sunt fan gaming, ați văzut și în primul nostru live că nu mă pricep mai deloc. În schimb, Cristi se joacă ori de câte ori timpul îi permite. A jucat de pe monitor preponderent World of Warcraft Classic, unde rezoluția 4K și culorile intense oferă o experiență aparte de joc. Iar HDR 1000 contribuie semnificativ la culorile redate și la scenele întunecate.

  Când lucrezi de pe monitorul Predator X27, intensitatea luminii și a negrului se ajustează automat. În partea superioară a monitorului este amplasat un senzor care controlează nivelurile, astfel încât imaginea să fie optimă oricăror condiții de lucru. Cât despre capacul de umbrire, acesta este format din 3 componente și este realizat dintr-un material anti-orbire pentru a ține la distanță lumina reflectată. Dacă nu îți place să lucrezi cu panourile, le poți înlătura cu ușurință.

  Acer Predator 27X

  Ce ar mai fi de spus despre Acer Predator X27

  Sistemul de răcire al monitorului este unul foarte bun, dar de precizat ar fi că ventilatoarele fac ceva zbomot atunci când pornesc. Doar că, sesizezi asta doar dacă nu folosești căști când te joci sau lucrezi. Nu este un zgomot care să-i deranjeze pe cei din jur, iar la un moment dat chiar și tu te vei obișnui cu el. E ca la noi în Otopeni. Auzim atât de des avioanele când decolează sau aterizează încât nu mai sesizăm zgomotul produs de ele.

  Când vine vorba de sunet, aș vrea să precizez că aș fi preferat ceva mai bun. În acest moment, sunetul redat de monitor este acceptabil. Se aude, din punctul meu de vedere, cum se aude difuzorul unui televizor mid-range de la un brand C. Știu că am făcut o comparație cam dură, dar e bine să știți că nu trebuie să vă cumpărați acest monitor pentru sunetul redat de cele două difuzoare cu putere de 4W.

  spate predator 27x

  ”Acer Predator X27 este un monstru”, spune Cristi. Eu aș completa că e un monstru pe care îl cumperi ca să-l pui la treabă să facă bani. Nu vorbim despre un monitor pentru oricine. Cum un SUV Hummer îl achiziționezi doar atunci când îi înțelegi cu adevărat valoarea și utilitate, așa e și cu monitorul Predator X27. Unii profesioniști vor spune că e suficient să lucreze la 60Hz sau de pe un monitor 2K. Dar, totul ține în final de nevoile pe care le ai în materie de echipamente de gaming și productivitate.

  Dacă mai aveți întrebări despre monitorul Acer de 11.500 lei testat de noi, scrieți-ne în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.