More

  Logitech MX Master 2S, Logitech MX Vertical sau ambele?

  V-am rămas datoare cu impresii despre mouse-ul Logitech MX Master 2S. Așa că, am pus deoparte pentru câteva zile mouse-ul ergonomic MX Vertical și vă spun în minutele ce urmează ce a ieșit.

  Când mi-a spus Irina de la Logitech că îmi trimite un mouse pe care dacă apuc să-l utilizez, nu voi vrea să îl mai schimb niciodată, n-am crezut-o.

  Și, rău am făcut! Pentru că, mare dreptate a avut. După o perioadă de utilizare a MX Vertical e greu să mai revii la un mouse clasic. Nu e imposibil, dar e greu.

  Nu o să vorbesc acum despre care dintre cei doi mouși e mai bun

  Când ne referim la produse din aceeași categorie de preț, trebuie implicit să ne așteptăm să fie ambele bune. Fiecare mouse este bun pentru fiecare tip de utilizator în parte. Cum MX Master 3, urmașul lui MX Master 2S care a ajuns recent la noi e potrivit pentru anumiți utilizatori.

  Însă, o să vă spun ce am remarcat la MX Master 2S cât timp l-am utilizat împreună cu tastatura K780.

  Nu mi-am propus să mă specializez în testare de mouși de productivitate. Însă, dacă am ocazia să îmi treacă prin mână cât mai mulți și buni, o să vă spun și vouă impresiile. Nu știți niciodată când vă pot fi de folos.

  Logitech MX Master 2S se conectează simplu și rapid la orice dispozitiv dorești

  Nu contează că este  Windows sau iOS. Eu folosesc aplicația Logitech Options. Îmi este foarte ușor să administrez dispozitivele de aici. Prefer să conectez dispozitivele Logitech prin Unifying, nu prin Bluetooth.

  Introduc receiverul într-unul din porturile USB, pornesc dispozitivul, acesta este depistat în 3 secunde de aplicație și pot să încep să lucrez.

  Dacă ai un laptop sau un PC care duce lipsă de porturi USB, poți să conectezi mouse-ul prin Bluetooth. Personal, pentru că folosesc preponderent laptopul acasă, nu mă interesează o conexiune de acest tip.

  În schimb, când eram la birou în agenție, țineam mouse-ul conectat prin Bluetooth pentru că foloseam alternativ laptopul de acasă cu cel de birou.

  Ai posibilitatea să conectezi mouse-ul la 3 dispozitive în același timp

  În partea inferioară a sa, ai un buton pe care apeși pentru a alege dispozitivul la care vrei să fii conectat.

  Ce diferențe am sesizat între MX Vertical și MX Master 2S imediat ce am făcut schimb între ele? Pe lângă forma diferită, care este evidentă, MX Master 2S are o greutate mai mare. Desigur, acest lucru îi oferă o stabilitate mai mare pe suprafața de lucru.

  Însă, la o utilizare pe termen lung, se resimte acest aspect. În sensul că, după ce ridici mâna de pe mouse, să tastezi, ai o senzație de câteva secunde de ușurare.

  Dacă îmi este permisă o comparație mai forțată, e ca și când ai fi lăsat jos sacoșele de cumpărături, după o plimbare prin mall.

  Dar, depinde, din nou, ce tip de utilizator ești. S-ar putea să nu fii deranjat de acest aspect. Apoi, mișcările pe care le faci din încheietură cu MX Master 2S sunt mult mai dese. Dacă la MX Vertical abia dacă schimbam locul mouse-ului atunci când scrolam sau navigam între aplicații, la MX Master 2S e diferit.

  Când utilizam mouse-ul pe care îl aveam la birou acum jumătate de an, de altfel tot de la Logitech, era la fel experiența. Însă, nu o conștientizezi cu adevărat decât după ce ai folosit o perioadă mai lungă de timp un mouse de productivitate vertical.

  logitech

  Butoanele pentru scurtături nu sunt preferatele mele

  Nu le-am folosit nici pe moușii anteriori, nici pe MX Vertical și nici la MX Master 2S nu m-au atras. M-am învățat de-a lungul anilor cu scurtăturile din tastatură.

  Și, deși ar fi mult mai simplu să faci copy-paste apăsând de 2 ori pe butoanele de pe mouse, simt că sunt mai rapidă cu CTRL-C și CTRL-V.

  Pe de altă parte, Cristi preferă shortcut-urile. Le personalizează de fiecare dată și chiar mă ceartă atunci când vede că prefer să mă ”complic”.

  În schimb, am încercat scurtăturile de pe Logitech MX Master 2S

  Asta pentru că mă intrigă forma lor. Comparat cu cele de pe MX Vertical care sunt lungi și aplatizate, cele de pe MX Master 2S au o formă conică. Deși, și unele și celelalte sunt confortabil de utilizat.

  De asemenea, ce găsești pe MX Master 2S și nu ai pe Vertical este butonul de scroll pentru degetul mare. Acesta poate fi personalizat în 9 moduri.

  De la scroll orizontal la înainte-înapoi. Poți să îl folosești pentru reglarea luminozității, pentru trecerea de la o aplicație la alta sau de la un desktop la altul, dacă ai un set-up care impune acest lucru.

  Cum de altfel, poți să o folosești pentru a naviga în tab-urile de internet, pentru a seta volumul și pentru a face zoom in sau zoom out.

  Eu l-am setat pentru reglarea volumului. Nu de alta, dar mi se întâmplă des să încep să ascult ceva și să-mi bubuie sunetul în urechi pentru că nu am volumul setat la nivelul optim.

  Rotița pentru scroll poate fi și ea personalizată în 4 moduri

  Și ar mai fi de menționat butonul pentru reglarea rotiței de scroll. Îmi place și îl  văd util pe orice mouse. Din păcate, pe MX Vertical nu îl găsim, iar când ai de dat stroll mult, se simte lipsa.

  Cred că, dacă Logitech ar reuși să lanseze un produs care să îmbine avantajele MX Vertical cu ale MX Master 2S, ar lansa un mouse perfect de productivitate.

  Nu știu în ce măsură ar fi posibil acest lucru, dar aș fi printre primii care ar vrea acasă un astfel de produs.

  Concluzia este că voi utiliza alternativ MX Vertical cu MX Master 2S, împreună cu tastatura K780

  De ce, pentru că fiecare dintre cei doi mouși aduc plus valoare în diferite situații de lucru. Sunt zile în care am nevoie să scrollez mult, să utilizez Excell-uri și funcțiile MX Master 2S sunt ceea ce trebuie.

  Și sunt zile când lucrez mai calm, deloc presată și MX Vertical îmi permite să-mi odihnez închietura mâinii.

  Logitech MX Master 2S

  Dacă ar fi să recomand unul dintre cei doi mouși într-un kit cu tastatura K780, aș lua în calcul două aspecte

  Dacă ai o activitate moderată la birou, care nu presupune rapiditate, ci mai degrabă precizie. Dacă vrei să nu îți obosești prea mult încheietura mânii și mușchii spatelui, în general. Dar, și dacă ești conștient că nu ai parte de prea multe posibilități de personalizare a mouse-ului, alegi MX Vertical.

  Dacă lucrezi mult în Excel. Ai de realizat prezentări multe, într-un interval de timp scurt. Ești adeptul butoanelor pentru scurtături și nu poți renunța la ele nici în ruptul capului. Alegi MX Master 2S.

  Voi testa și MX Master 3, împreună cu tastatura MX Keys. După care, comparăm cu ce am ce am testat până acum la capitolul productivitate de la Logitech și tragem concluzii.

  Diferențele de preț între Logitech MX Master 2S și MX Master 3 nu sunt majore. Așa încât, rămâne să vedem la ce capitole sunt mai bune unul față de celălalt.

  Dar, între K780 și MX Keys e o diferență considerabilă de preț. Așa încât, sunt tare curioasă să văd de ce și dacă ar merita să schimb tastatura.

  Orice alte întrebări aveți despre produsele de productivitate pe care le testez de la Logitech, le aștept în comentarii.

  Dacă folosiți deja anumite modele, spuneți-le și celorlalți ce părere aveți despre ele și ce recomandări aveți.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here