Luăm iarna prin surprindere cu o freză de zăpadă

Mădălina Gănescu
- 2.12.2019, 10:31 în Gadgets
297

SHARES
freză-de-zăpadă

Prima ninsoare generoasă din 2019 ne-a prins acasă la părinții mei. Într-o curte de peste 1000 m2, la marginea unei comune ce dă mână în mână cu pădurea (atât cât a mai rămas din ea). Locația în care s-au mutat părinții mei de ani buni se numește Eden. De aici ne-am și numit cățelul Eden (care se traduce fie prin ”rai”, fie prin ”dor de acasă”.

Și, da, e un Eden în adevăratul sens al cuvântului. Și când plouă și când ninge și când soarele încinge pământul vara. Dar, orice rai vine la pachet cu provocările aferente. Mai ales iarna, când în zonă temperaturile sunt cu multe grade în minus. Ce să mai, temperaturi de munte, că la 2 pași sunt muntele Nemira și Slănic Moldova, pentru cei cărora le place geografia.

După sărbătorile de iarnă, ne-am surprins părinții și i-am trimis în stațiune. Să dea jos sarmalele și cozonacii și să se ungă la încheieturi pentru a lucra în continuare ca la 20 de ani, deși au trecut amândoi de mult de pragul de 50. Era 9 ianuarie, mai exact, când am prins prima cea mai mare zăpadă din viața mea în curtea părinților.

Mai ninsese, nu era prima dată. Dar, de fiecare dată tata era acasă, pregătit și iscusit să dea la lopată în timp ce noi stăteam la căldură. Interacțiunea noastră cu zăpada era mereu pe pârtie sau în drumul până la mașină și din mașină în locația în care aveam treabă. Niciodată n-am ținut cont de faptul că să dai la lopată poate fi atât de greu.

Freza de zăpadă era tot ce aveam în minte

Când curățam de zăpadă cu lopata cei peste 70 – 100 de metri de pământ. ”Ce bine era, dacă avea tata în magazie o freză la care doar să împingem. Îți dai seama că terminam în 5% din timpul cât ne rupem spatele la lopată?”, ne spuneam unii altora, eu, Cristi și sora mea, Ana-Maria. Iar de dincolo de gard strigau vecinii, care aveau aceeași activitate: ”Mai puteți, mai puteți?”

Am biruit, în cele din urmă. De la 10:30 ne-am apucat să dăm la lopată zăpadă în 3 oameni. La trecut de 18:30, când era deja întuneric afară, ne-am întâlnit cu tata la poartă, întors fiind din stațiune pentru o seară să se asigure că nu rămânem înzăpeziți.

Nu l-am chemat, ne descurcam singuri. Însă, v-am zis că el știa ”strategia de îndepărtare a zăpezii din curte”. Suta de metri curățată de noi în lung, cu 4 metri pe lat era doar o parte din munca pe care o aveam de făcut.

Dai 5000 lei pe un smartphone high-end. Dai 6000 lei pe un smart TV. Dai 2000 lei pe un espressor de cafea. Dar nu investești într-o freză de zăpadă! Astea sunt alte lucruri care mi se derulau în minte pe măsură ce bășicile se formau în palme și febra musculară se simțea din ce în ce mai tare. Dai bani pe orice, dar nu dai pe o banală freză de zăpadă.

Desigur, zăpada s-a topit, părinții s-au întors acasă și noi am plecat la București

Unde e cald și bine, stai la bloc și administrația îți cheamă mașina de deszăpezire, fără să mai fie nevoie să depui tu vreoun efort.

Ce-i drept, n-am avut cea mai grea iarnă. Cel puțin, nu în București. Cel puțin, nu în Otopeni. Și, oricum n-am resimțit-o prea mult, că nu mai facem naveta la birou ca în anii trecuți.

Însă, iarna asta iar ne întoarcem la părinți

Iar dacă vine din nou zăpada aia mare de peste 50 cm stratul, eu vreau să fim pregătiți. De asta, când mi-au propus cei de la Constructii-Mag.ro să le testăm marfa la Noobz, nici n-am clipit. ”Da, vreau, clar!”, le-am zis. Și o să testăm freza la prima zăpadă care se va așterne la părinți în curte. Pentru că, eu la lopată nu mai dau.

Nu pentru că sunt comodă, ci pentru că 8 ore de dat la zăpadă manual nu sunt umane. Nu e sănătos pentru nimeni să facă un astfel de efort. Da, e bine să faci mișcare cel puțin 30 de minute pe zi. Dar nu să te transformi într-un robot care să lucreze neîntrerupt 8 ore pentru a ieși la drumul public.

Și, când te gândești că o freză de zăpadă găsești și la 3.800 lei. Și vine la pachet cu tot cu mănuși și jachetă să te protejeze de frig. Da, poți să cumperi și freze la 8.000 sau 11.000 lei. Însă, totul ține de cât de performantă vrei să fie freza și dacă suprafața pe care trebuie să dai zăpada e foarte mare.

Dacă ai o curte de 250 – 500, până într-o mie de metri pătrați, freza de zăpadă Lumag SFR65 pe care o să o testăm și noi ar trebui să-și facă treaba. Dacă ai peste 1000 de metri pătrați de administrat, că e acasă sau în curtea în care se desfășoară afacerea ta, poți lua în calcul ofertele de freze de zăpadă Lumag de peste 8.000 lei.

Cumperi o freză de zăpadă și ai GARANTAT un cadou din partea Constructii-Mag.ro

Fii cu ochii pe noi la prima zăpadă, pentru că punem freza la treabă. Iar dacă nu vrei să aștepți până atunci, avem un cod de ofertă pentru tine. Dacă îți cumperi o freză de zăpadă de pe constructii-mag.ro și introduci codul NOOBZ_FZL în perioada 02.12 – 31.12.2019, primești un pachet cadou care cuprinde produsele: _______________

Cum introduci codul de PROMOȚIE ”NOOBZ_FZL”

Acestea nu vor fi introduse în secțiunea coduri de reducere / vouchere, ci direct în chenarul de comentarii, înainte ca orice comandă să fie finalizată.

Cum introduci codul de PROMOȚIE

Cadoul pe care îl primești dacă introduci codul NOOBZ_FZL este format din Tricou și Șapcă de la Weiler + Derulator Brennenstuhl 25m [1215056].

Ce trebuie să știi despre freza de zăpadă Lumag SFR65

– Pornire atât manuală cu demaror mecanic, cât și electrică la 230 V;
– Tun de aruncare a zăpezii rotativ până la 180°;
– Distanța de aruncare a zăpezii 8 – 10 m;
– Toate comenzile sunt amplasate pe panoul de comandă poziționat central;
– Înălțimea de lucru reglabilă cu ajutorul patinelor laterale;
– Lumina de lucru;
– Mânere încălzite;
– Lanțuri de zăpadă pentru roți incluse în dotarea standard.

Detalii tehnice Lumag SFR65

Motor: LONCIN LC170FDS;
Tip motor: OHV în 4 timpi;
Putere motor: 5,5 CP / 3,8 kw la 3600 rpm;
Capacitate cilindrică: 196 cm³;
Lățime de lucru: 620 mm;
Adâncime de lucru: 510 mm;
Număr de viteze: 7 (5 inainte + 2 inapoi);
Lumina de lucru: Da;
Mânere încălzite: Da;
Tip propulsie: Autopropulsie;
Unghi de rotație a coșului de evacuare a zăpezii: 180 gr;
Combustibil: Benzină fără plumb;
Ulei recomandat: 5W-30 sau 10W-30;
Sistem de pornire: Manual cu demaror mecanic și electric la 230 V;
Distanța de aruncare a zăpezii: 8-10 m;
Comanda direcției și a înălțimii de aruncare: Manuala de pe panoul de comandă;
Greutate: 71 kg.

Dacă vrei să afli mai multe și despre celelalte freze de zăpadă Lumag, ai oferta întreagă pe site-ul retailerului.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!