Școala din Valiză, un proiect necesar în fiecare școală

NoobZ
- 3.12.2019, 11:50 în Cultura
11

SHARES
Școala-din-Valiză

Școala din Valiză. Noile tehnologii ar putea avea un efect pozitiv asupra locurilor de muncă. Pentru a se adapta, la nivel mondial, mai mult de jumătate dintre angajaţi vor avea nevoie de cursuri de îmbunătăţire a competențelor sau de reconversie profesională, în următorii cinci ani.

Așa a fost lansat Școala din Valiză

În urmă cu un an și jumătate, a fost lansat proiectul „Școala din Valiză”. Acesta este finanțat de Fundația Vodafone România și desfășurat de către Fundația World Vision România, în zece școli din mediul rural din județele Vaslui, Ilfov, Ialomița, Cluj, Brașov și Vâlcea.

Proiectul constă într-o platformă de e-learning – www.scoaladinvaliza.ro – și o valiză mobilă dotată cu echipamente de tehnologie. Proiectul Școala din Valiză s-a extins considerabil în anul 2019, ajungând de la 3.700, la 8.000 de beneficiari.

Deși roboţii şi automatizarea ar putea duce la dispariţia a circa 75 de milioane de locuri de muncă în următorii cinci ani, noua diviziune a muncii între oameni, roboţi şi algoritmi ar putea crea 133 de milioane de alte noi joburi. Asta arată un studiu realizat de World Economic Forum.

Școala din Valiză urmărește să dezvolte abilitățile digitale ale profesorilor și elevilor din școlile primare și gimnaziale din zona rurală

Asta prin folosirea unei platforme de e-learning și a unei valize tehnologice mobile – „Instant Classroom‟. Valiza cuprinde câte un laptop pentru profesor, 25 de tablete pentru elevi, un videoproiector, un sistem audio, o soluție încorporată de încărcare a echipamentelor, un router wi-fi încorporat și un modem 4G.

Cu ajutorul tehnologiei, profesorii predau lecții interactive pentru toate materiile.

Anul acesta, în proiect au intrat încă două școli. Acum, 5.770 de elevi (față de 2.400, în 2018) și 320 de profesori (față de 200, în 2019) sunt înscriși pe platforma www.școaladinvaliză.ro. În plus, au fost create 650 de lecții digitale în 2019, comparativ cu 370 în 2018.

Rezultatele de mai sus dovedesc faptul că folosirea tehnologiei în scop educativ transformă experiența de învățare a elevilor, copiii merg cu drag la ore, sunt mult mai atenți și rețin informațiile mai repede.

Acest lucru se datorează faptului că orele au devenit mai interactive. Elevii având oportunitatea de a interacționa mai mult cu colegii și profesorii lor. Aceștia sunt acum mai creativi și mai conectați la procesul de învățare.

Andrei, elev în clasa a VII-a la Școala Gimnazială Nr.1 din Afumați

„Îmi place foarte mult că folosim valiza la ore, mai ales că vreau să mă duc pe partea asta mai departe în carieră, în IT, să învăț mai multe. Momentan învăț puțină programare.”.

Proiectul Școala din Valiză asigură și formarea digitală a profesorilor prin cursuri, webinarii și sprijin în crearea de lecții, precum și suport tehnic lunar.

Folosirea platformei de e-learning și a valizei la oră îmbunătățesc și definesc mai bine stilul de predare al profesorilor. Aceștia își dezvoltă diferite abilități, cum ar fi flexibilitatea. Aceștia își pregătesc singuri lecțiile online în funcție de nivelul fiecărei clase, și creativitatea, prin crearea de conținut direct în platformă.

Modul de predare îi ajută pe profesori să se organizeze mai bine la clasă și chiar să aibă o evidență mai bună a nivelului de pregătire al elevilor prin rapoartele centralizate în platformă referitoare la punctajele obținute de aceștia la diferite teste.

Mădălina Sebe, profesor la Școala Gimnazială Nr.1 din Afumați

Din reacțiile lor am văzut că sunt încântați. Este evident că este un obiect pe care ei îl folosesc, mai mult decât cartea uneori, în ziua de astăzi. Și atunci, de ce să nu-l folosească și în procesul de învățare?”

Valentina Dana Marcu, director la școala Gimnazială din Sinești

„Nu putem fi contra vântului. Iar copiii, elevii, sunt născuți în era asta și atunci e bine să ne adaptăm și să încercăm să folosim tehnologia astfel încât să avem beneficii și rezultate bune de pe urma ei.”

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!