More

  Aplicația ToTok spionează utilizatorii pentru Emiratele Arabe Unite

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Aplicația ToTok spionează utilizatorii pentru Emiratele Arabe Unite, potrivit unui raport realizat de The New York Times. Aplicația de mesagerie, care este destul de utilizată în Emirate, este, de fapt, un instrument de spionaj guvernamental.

  ToTok a devenit utilizat atât în Emirate, cât și în Statele Unite ale Americii, fapt ce a atras atenția autorităților americane.

  De ce e bine să renunți la aplicația ToTok dacă o folosești

  ToTok a fost lansată la începutul anului și descărcată de milioane de utilizatori din Emiratele Arabe Unite. Surprinzător pentru o națiune în care aplicațiile de mesagerie precum WhatsApp și Skype sunt parțial interzise.

  Aplicația promite mesaje și apeluri rapide, gratuite și sigure. Nu numai că a atras utilizatori din Orientul Mijlociu, dar și din SUA, devenind una dintre cele mai descărcate aplicații din State.

  Cu toată siguranța promisă, un raport clasificat de informații arată că Emiratele folosesc aplicația drept instrument de spionaj. Aplicația are ca scop urmărirea conversațiilor, locației, conexiunilor sociale și a fișierelor media. Toate acestea fiind ale utilizatorilor ToTok.

  The Times spune că, este vorba de o nouă dezvoltare în istoria spionajului digital de către regimurile autoritare. Chiar dacă multe guverne fac asta în mod obișnuit, nu toate creează o aplicație legitimă, cum este ToTok, pentru a-și spiona utilizatorii.

  Cine se află în spatele aplicației

  Dezvoltatorul oficial al aplicației ToTok este Breej Holding. Aparent, compania este o fațadă pentru firma de cibersecuritate din Abu Dhabi, DarkMatter. DarkMatter este condusă de oficiali de informații din Emirate, din foști operatori ai Agenției Naționale de Securitate și de informatori din armata israeliană.

  De asemenea, software-ul are legătură cu Pax AI, o companie pentru mineritul de date, care are conexiuni cu DarkMatter. Mai mult de atât, compania operează din aceeași clădire cu Agenția de Informații a Emiratelor Arabe Unite.

  Breej, Emiratele Arabe Unite și CIA nu au declarat nimic despre raportul întocmit de The New York Times. Totuși, un purtător de cuvânt al FBIa făcut o declarație cu privire la aplicație.

  Deși FBI-ul nu dorește să comenteze despre aplicație, vor să se asigure că utilizatorii sunt conștienți de riscurile și vulnerabilitățile potențiale la care se expun.”

  Ce măsuri au luat companiile pentru a elimina pericolul

  Atât Apple cât și Google au scos ToTok din magazinele de aplicații. Google a declarat despre aplicație că a încălcat politicile companiei, în timp ce Apple spune că ToTok e pare dintr-o investigație.

  Chiar dacă ToTok a fost scos din App Store și Play Store, utilizatorii care încă au aplicația sunt puși în pericol. Specialiștii spun că această tactică este, prin natura sa, una tulburătoare.

  Dacă într-adevăr ToTok și-a spionat utilizatorii, asta înseamnă că Emiratele au convins, într-un mod foarte eficient, milioane de oameni să dezvăluie informații despre aceștia spionilor, fără nicio problemă.

  Acest fapt arată cât de importantă este utilizarea aplicațiilor criptate de către oameni. Nu numai că ne protejează de spioni, dar împiedică chiar și dezvoltatorii să ne urmărească activitatea pe aplicații.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here