More

  The Witcher: Un binging Netflix pentru plictiseală

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În prima seară de Crăciun, am făcut binging pe Netflix. „The Witcher” s-a lansat cu surle și trâmbițe, motiv pentru care am zis că nu e de ratat.

  Bazat pe jocul cu același nume, mă așteptam la multă acțiune, monștri, mult CGI, lupte între personajul principal și rău-făcători. Dar, se pare că serialul este construit pe baza poveștilor autorului polonez Andrzej Sapkowski, nu a jocului.

  Ce mi-a fost dat să văd în cele 8 episoade din The Witcher

  Un Geralt din Rivia care s-a plimbat mult prin păduri, s-a luptat cu doi monștri mari și lați, unul la început, altul la final. Ba chiar de unul a fost mușcat, lucru ce a dus la o încheiere de tip lazy writting, mai ceva decât semnătura unui medic pe o rețetă.

  Per total, serialul e bun. Actorul principal joacă foarte bine personajul, pentru cei care știu deja jocul. Chiar nu putea fi ales unul mai bun. În schimb, n-am înțeles de ce toate cele 8 episoade au fost o continuă plimbare prin pădure, pe dealuri și coline sau pe margini de prăpastii.

  Dacă ai răbdare să vezi primele 3 episoade, ai șanse să reziști până la final

  Ceea ce e bine să ții cont este că s-ar putea să nu simți nicio emoție. Iar asta pentru că personajele chiar nu transmit mai nimic.

  Nici regina nu transmite înainte să moară, nici nepoata Ciri. Dacă e să rezonezi cu cineva, aceea e Purcelușa. Asta pentru că e singura care chiar are o poveste în toată povestea.

  Și, parcă simți că are un rol aparte în serial, încă din prima scenă pe care o joacă. Yennefer e mișto rău atât cocoșată, cât și atunci când își „conservă haosul”.

  Speciile rare din serial sunt trase rău de păr

  Îmi place fantasticul. Însă, un bărbat să fie în final un dragon auriu care doar vorbește, mi se pare de-a dreptul caraghios. Până și un puști de 10 ani ar vrea ceva mai mult acțiune de la un personaj mitic de o asemenea anvergură.

  Domnițele din pădurea în care ajunge Ciri să bea apă cu proprietăți speciale mi se par, la fel, în plus. Nu sunt nici izbitor de frumoase, sexy sau cu un rol anume.

  Vorbesc doar o limbă veche, au părul bine coafat, sunt pictate și nu fac nimic special. Poate în al doilea sezon vor avea un rol cu greutate.

  Despre ce e The Witcher în cele din urmă

  Găsești în acest serial acțiune, putere, vise, speranță, acțiune, dramă, aventură, pasiune, legendă și eroi. Dar, parcă n-au fost legate bine între ele.

  Ai inserții de scene vechi cu scene noi, unele scene se repetă, deși le știi clar din episoadele anterioare. Cumva, rolul lor este să te facă să înțelegi de ce au loc anumite acțiuni. Însă, sincer, parcă nu era nevoie de ele. Dacă nu ai oferit context din prima, las-o așa și conturează povestea pe parcurs.

  N-am dat multe spoilere din The Witcher

  Mai aveți chestii de descoperit dacă urmăriți serialul. E numai bun pentru perioada sărbătorilor, în care tot ce vă doriți este să stați în pat, cu o cană de vin fiert, clementine să miroasă a Crăciun și un film sau o carte bună să vă anime imaginația.

  Dacă ați apucat să vedeți deja The Witcher, ce parere aveți despre serialul original Netflix? Scrieți-ne în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.