More

  Creditul My Reserve îți garantează smartphone-ul dorit

  Creditul My Reserve de la Orange Money e răspunsul la gadgeturile pe care ți le dorești. S-au împlinit cele 3 luni de testare a serviciului de banking digital Orange Money. Experiența a fost una neașteptat de plăcută, iar decizia a fost luată – Continuăm să folosim aplicația, pentru plăți online, la POS, cu smartphone-ul sau cu smartwatch-ul.

  În primul articol despre Orange Money, v-am spus detaliat ce este, cum funcționează și când îl folosești. După o lună de utilizare am povestit pățaniile pe care le-am experimentat pentru că nu am utilizat corespunzător alternativa simplă și digitală pentru a gestiona serviciile financiare din viețile noastre.

  Iar acum e momentul să vorbim și despre cum vă puteți cumpăra gadgeturile preferate de la Orange, fără să dați o gaură mare în bugetul familiei

  Dar și cum puteți accesa reduceri considerabile sau să primiți bani înapoi pentru facturile plătite.

  Când mi-am făcut cont Orange Money și am comandat cardul Classic, am primit implicit statutul de Founder Member. Împreună cu acest statut, beneficiez, la fel cum poți beneficia și tu, de diferite tipuri de reduceri și bonusuri. Cum ar fi, 100 euro reducere pentru iPhone cu abonament nou sau prelungire pe 24 de luni. 20 euro reducere pentru orice Apple Watch, smartwatch NFC Fitbit sau Garmin. Dar și reduceri de 20 – 35% la serviciile Regina Maria. Plus acces la Lounge-ul VIP din 3 aeroporturi din România.

  Cu trecerea timpului și utilizând constant Orange Money, ofertele s-au schimbat. Astfel că, am primit reduceri la bilete la Qatar Airways, la lanțul de săli de fitness WorldClass, GB de date bonus sau reduceri pentru cazare. Despre ele v-am mai spus pe pagina mea de Facebook, dar vă las link și în descriere.

  Alte oferte în derulare până în martie, respectiv iunie 2020 sunt până la 100 lei înapoi în cont garantat și 10% înapoi în cont la plata facturilor Orange și reîncărcările PrePay. Dar și șansa să intrați în tombole care să vă trimită în vacanță sau să câștigați premiul cel mare de 1000 euro.

  Creditul My Reserve – E reclamă ce vă spun în acest moment?

  Poate. O puteți numi și așa. Eu spun că e un material informativ despre un serviciu de foarte bună calitate, pe care l-am testat și am decis să îl folosesc pe termen lung. O soluție de gestionare a serviciilor financiare în care am încredere și care nu anulează alte servicii de banking pe care le folosesc. Ci, care îmi aduce plus valoare în administrarea banilor și mă și recompensează pentru asta.

  Orange Money nu e de ieri, de azi pe piață. E de câțiva ani buni. Este accesibil exclusiv clienților Orange și aduce avantaje pe care personal nu le-am întâlnit până acum la nicio altă bancă. Dar, zic să vorbim și despre subiectul pentru care ați venit să vizionați acest material: „Cum îți cumperi cele mai noi tehnologii, fără să dai o gaură mare în bugetul familiei?”. Răspunsul este My Reserve de la Orange Money.

  Pentru a nu pierde din vedere niciun aspect legat de serviciu, am venit să primim detalii de la Maria Codrea, Loans Product Manager My Reserve

   

  maria codrea my reserve

  Mădălina Gănescu: Bună, Maria! Nu vom avea un interviu clasic de data aceasta. Vreau să ne imaginăm că am venit la Orange să îmi fac un credit My Reserve. De ce am nevoie? Ce trebuie să știu? Cum va decurge întreaga experiență a mea în shop-ul Orange?

  Maria Codrea: Să începem, perfect! O să vă arăt cât de ușor poți obține creditul My Reserve. Este un credit de consum, îl poți utiliza ulterior să îți cumperi un telefon sau un smartwatch din magazinul Orange și nu numai. Să faci un cadou de Crăciun, mai ales că suntem în perioada sărbătorilor.

  Este foarte simplu. Vom parcurge fluxul împreună. În principiu, trebuie să îmi prezinți cartea de identitate. Ce voi face eu? O să îți explic pas cu pas fluxul. Voi utiliza o aplicație în care voi introduce cererea de credit. Știm că ești deja clientul nostru și că folosești serviciile Orange Money.

  MG: De mulți ani. De mulți ani folosesc serviciile Orange și Orange Money de anul acesta, da.

  MC: Înainte de a începe, o să îți spun pe scurt câteva cuvinte despre creditul My Reserve

  Este un credit de consum. Poți împrumuta o sumă între 400 – 10.000 lei, pe o perioadă între 3 – 24 luni. Îți poți alege perioada de rambursare a creditului. O să îți povestesc pas cu pas ce urmează să facem. De principiu, voi semna o aplicație, acorduri. Pentru acordarea produsului, noi facem o scurtă analiză pe loc. O să vezi, răspunsul este foarte rapid.

  Dar, vom avea nevoie de acordurile tale pentru interogarea bazei de date ANAF și Biroul de Credit. Pe măsură ce o să tipăresc documentele, ți le voi prezenta și explica.

  MG: În momentul acesta ce facem? Scanăm buletinul.

  MC: Scanez cartea de identitate. Poți să îmi spui numărul tău de telefon?

  MG: Sigur! 07… . Să înțeleg că acum introducem datele legate de utilizator.

  MC: Introduc datele, da, conform cărții de identitate. Ok, acum voi tipări acordurile despre care îți povesteam mai devreme.

  MG: Toată procedura durează în medie câteva minute, nu?

  MC: Da. Toată procedura durează în medie 15 minute

  Am printat deja acordurile. O să te rog să verifici informațiile tipărite.

  MG: Cristi, mulțumesc, acordurile o să iasă. Asistentul meu este în spatele camerelor. Mulțumesc! Deci, eu trebuie să trec prin toate astea?

  MC: O să te rog să verifici în primul rând că toate informațiile completate automat din sistem sunt corecte. O să te rog să îmi semnalezi dacă sunt inadvertențe. Va trebui să le studiezi și la final să le semnezi.

  MG: În regulă! Bineînțeles, aceasta este o simulare, dar eu o să semnez, pentru că am verificat datele, sunt în regulă și e totul bine și vreau să primesc creditul.  Aici avem acordul pentru ANAF!

  MC: Da, acordul de consultare a bazei de date ANAF și acordul de consultare a bazei de date de la Birou de Credit.

  MG: And this is it! (Asta este). De aici încolo ce trebuie să fac? Când îmi intră banii?

  MC: Asta e tot. Urmează doi pași simpli, simpli

  O să vedem imediat. Am scanat documentele. Acum, vom mai avea un scurt dialog, îți voi mai adresa câteva întrebări, vom păstra confidențiale informațiile. Eu le voi colecta în sistem, voi tipări și cererea de credit pe care va trebui să o studiezi și să o semnezi.

  Aceeași rugăminte o să o am la tine. Să verifici informațiile din document, să îmi spui dacă observi inadvertențe și să le semnezi. Le voi semna și eu.

  MG: Aici ce avem mai exact?

  MC: Avem cererea de credit, împreună cu toate acordurile de prelucrare a datelor și toate acordurile de marketing. O să te rog și pe tine să le semnezi. Mulțumesc frumos!

  MG: Și din nou scanăm!

  MC: Din nou scanăm. Documentele le voi încărca rapid în aplicație, să avem copii electronice. Le-am preluat! Acum vom aștepta câteva minute, să verificăm.

  Și, gata! Avem o veste bună. Creditul tău este aprobat. O să îți dau detalii despre ofertă. Care va fi rata ta lunară, suma împrumutată am discutat-o deja. O să îmi spui dacă ești de acord cu oferta propusă de noi.

  După ce îmi spui dacă ești de acord cu oferta propusă de noi sau dorești să încercăm și alte combinații, o să tipărim și contractul de credit

  O să-l studiezi, îl vei semna, iar imediat ce vei semna contractul de credit, eu îl voi încărca prin aplicația mobilă.

  Din acel moment, creditul tău este aprobat, banii sunt creditați automat în cont, vei putea accesa aplicația ta mobilă Orange Money și vei putea să administrezi creditul tău și, bineînțeles să utilizezi banii. Să vizualizezi în orice moment planul de rambursare.

  Vei fi notificată automat înainte de data scadentă pentru plata ratei pe care ai ales-o mai devreme. Vei primi un SMS în mod automat care te va anunța că trebuie să asiguri suma respectivă în cont, rata urmând să fie debitată automat din contul tău.

  MG: Pot să-mi aleg data la care să îmi fie retrasă rata pentru creditul My Reserve?

  MC: Sigur! Data scadentă este alegerea ta. Ea este menționată și în contract, în planul de rambursare. O poți vizualiza, după cum spuneam, și în aplicația mobilă. Iar, bineînțeles, pe durata contractului de credit în orice moment, dacă dorești din diverse motive – încasarea salariului într-o altă zi  și așa mai departe – poți să ne adresezi această solicitare și să o modifici.

  Dacă mai ai alte întrebări?

  MG: Mie îmi intră banii în cont, acum după ce plec.

  MC: Înainte de a pleca.

  MG: Înainte de a pleca. Îi am în aplicație, pot să îi administrez, pot să îi cheltuiesc pentru produse de tehnologie și pentru altceva?

  MC: Da! Banii din contul de credit îi poți transfera prin aplicația ta mobilă Orange Money în portofelul electronic, pe care știu că deja îl ai. De acolo, poți plăti prin intermediul cardului de debit sau, bineînțeles, poți face direct din cont ordine de plată către orice alte conturi din România. Posibilitatea de a utiliza este variată și este alegerea ta.

  MG: Acum am dat la printat …

  MC: Contractul de credit, da. O să apelăm din nou la ajutorul nostru. Mulțumim frumos! O să verific și eu informațiile, că sunt corecte, după ce am introdus în sistem. O să te rog să îl studiezi, să verifici informațiile. Vom întocmi contractul de credit în două exemplare, vei păstra un exemplar original, un exemplar original rămâne la noi.

  MG: Și îl semnez, nu?

  MC: Da! Mulțumesc frumos, asta este tot. Din momentul acesta poți utiliza banii, care sunt deja disponibili în contul tău și putem verifica și în aplicația mobilă Orange Money.

  Așadar, dacă ești client Orange Money, prin creditul My Reserve îți poți lua telefonul, ceasul sau televizorul dorit în rate fără să dai o gaură mare în bugetul familiei.

  Bine, bine, o să spuneți unii dintre voi. Iar credite, iar dobânzi? Păi, cam da. Oricât ne-ar plăcea sau nu să recunoaștem, creditele sunt uneori singura soluție pentru achiziționarea de noi echipamente de tehnologie, a unei mașini noi sau a unei case.

  Cultura aceasta este împământenită peste tot în occident, dar nici noi, românii, nu suntem străini de ea.

  Nu te obligă nimeni să îți iei un credit My Reserve

  Însă, dacă poți să o faci și vei fi mult mai împăcat și realizat în viață cu asta, fă-o. Fac o mică paranteză, să vă povestesc o întâmplare legată de credite de la noi din familie.

  Când eram la începutul relației cu Cristi și l-am cumpărat pe Eden, nu puteam să călătorim cu el în autocare, ori de câte ori trebuia să mergem prin țară. Așa că, am decis să facem un prim credit împreună, să cumpărăm mașină. Știți ce ne-a întrebat tatăl lui atunci? Păi, ce faceți măi copii dacă vă dă afară de la muncă? Cum plătiți ratele?

  Cum i-am răspuns și lui, vă spunem și vouă: Ne căutăm un alt loc de muncă și avem grijă să nu rămânem niciodată fără economii care să ne permită să achităm ratele. După asta, am schimbat locurile de muncă, până am ajuns să fim atreprenori la Noobz.

  Ne-am schimbat și mașina, am luat credit și pentru casă. Iar dacă e necesar să luăm credit și pentru dezvoltarea afacerii, negreșit o să o facem. Fie că e vorba de echipamente de tehnologie, auto sau imobiliar.

  Creditele nu sunt un pericol, sunt un ajutor. Totul ține de modul în care vă administrați cheltuielile lunare. Iar o aplicație precum Orange Money, vă indexează fiecare leuț cheltuit și vă ajută să aveți în permanență o imagine de ansamblu asupra resurselor voastre financiare.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here