More

  Google anunță un parteneriat cu Steam pentru jocuri pe Chromebook

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google anunță un parteneriat cu Steam pentru a te putea juca pe un Chromebook. Tăticul Chrome OS spune că lucrează la un proiect prin care vei putea accesa jocurile Valve de pe un Chromebook.

  Desigur, acest lucru se va întâmpla cu ajutorul celor de la Valve. Însă, nu primim detalii despre când am putea beneficia de acest suport.

  Google anunță un parteneriat cu Steam pentru jocuri pe Chromebook – Poate un Chromebook să ruleze jocuri?

  Deși aceste laptopuri sunt dispozitive de mare putere, sunt concepute pentru a rula un browser web și cam atât. Este greu de imaginat că jocurile ar putea rula bine pe majoritatea laptopurilor Chromebook existente.

  Totuși,  Steam oferă o selecție mare de jocuri indie care nu au cerințe grafice prea mari. Chiar și așa, suportul de la Steam va fi util numai pentru dispozitivele de cea mai înaltă performanță.

  Kan Liu de la Chrome a vorbit cu Android Police și a spus că mai multe laptopuri puternice Chromebook vor fi lansate. În special cele care dispun de procesoare AMD.

  Chiar dacă folosirea suportului este limitată, asta înseamnă că vor putea fi realizate mai multe lucruri pe sistemul de operare Chrome. Potrivit Android Police, jocurile mai vechi și titlurile obișnuite de la Steam ar putea rula bine pe unele dispozitive. De asemenea, Steam permite rularea jocurilor de pe alte calculatoare.

  Cât de neașteptat a fost acest parteneriat

  Anunțul parteneriatului dintre Google și Steam este unul destul de ciudat. Google s-a concentrat pe extinderea capabilităților sistemului de operare în ultimii ani, permițându-i sistemului să ruleze aplicații de pe Android, pentru a nu se baza în totalitate pe web.

  Adăugarea Steam ar însemna că sistemul de operare este mult mai capabil decât ne imaginam. Acest lucru le oferă utilizatorilor posibilitatea de a se juca jocuri care oferă suport pentru Linux, pe care se bazează Chrome OS. În același timp, este surprinzător că Google prioritizează jocuri native pe sistemul de operare.

  Google lucrează în paralel și la Stadia, un serviciu de streaming pentru jocuri care nu necesită un hardware local. Pe de altă parte, Stadia încă vine cu un număr mare de limitări, precum biblioteca mică de jocuri.

  Așadar, Google nu ar trebui să se concentreze pe două lucruri care, în final, răspund la aceleași nevoi ale utilizatorilor.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.