More

  Inelul de la Kaspersky care îți protejează datele biometrice

  Utilizatorii se bazează din ce în ce mai mult pe amprente digitale și scanări faciale pentru a-și debloca dizpozitivele. Dar, ce se întâmplă dacă datele biometrice ajung în mâinile greșite? Inelul de la Kaspersky a fost construit special pentru a-ți proteja datele biometrice.

  Cum îți protejează datele biometrice inelul de la Kaspersky

  Compania de software care produce programe de securitate, Kaspersky Lab, a venit cu o soluție de protecție pentru utilizatori. Este vorba despre un inel care generează o amprentă sintetică pentru a-ți debloca dispozitivele. Acesta este proiectat să folosească o vulnerabilitate-cheie cu autentificare biometrică.

  Dacă sunt furate, fața și amprentele tale nu pot fi resetate, cum o faci cu o parolă. Nu sună deloc plăcut, din moment ce, la începutul anului, s-a aflat că o companie din Coreea de Sud găzduia datele biometrice ale clienților într-o bază de date publică.

  Vestea bună este că dispozitivele electronice, precum telefoanele, stochează amprentele și datele faciale pe hardware, nu pe un server online. Dar, ce se întâmplă dacă virusul ajunge la dispozitiv?

  Kaspersky a detectat în ultima perioadă câteva programe de spionaj care ar putea fura date biometrice din calculatoare, chiar dacă acest lucru este destul de rar întâlnit.

  Care sunt dezavantajele unui astfel de inel de la Kaspersky

  Soluția de la Kaspersky nu este perfectă. De exemplu, dacă pierzi inelul sau uiți să-l porți, tot trebuie să te bazezi pe o altă modalitate prin care să deblochezi dispozitivele, precum un cod PIN. În cel mai rău caz, ai putea să nu mai acces deloc la toate dispozitivele tale.

  Inelul este momentan doar un concept menit să facă utilizatorii să fie conștienți de riscurile de securitate ale autentificării biometrice. Potrivit Karsperky, o soluție și mai bună ar fi construirea unei protecții în interiorul dispozitivelor pentru a preveni ca datele biometrice să fie furate.

  Pentru moment, companii precum Apple, Google și Qualcomm vor stoca datele biometrice pe telefoane printr-un cip dedicat. Acesta se află în interiorul dispozitivelor și este izolat de restul sistemului telefonului.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here