More

  Cum să-ți securizezi contul de WhatsApp împotriva hacking-ului social

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Serviciul de mesagerie WhatsApp este ușor de setat. Însă, tocmai din acest motiv, poți deveni victima hacking-ului social. Iată cum să-ți securizezi contul de WhatsApp împotriva acestei amenințări.

  De ce este bine să-ți protejezi contul

  Această modalitate nu-ți poate salva datele și conversațiile de un atac serios de hacking. Însă, îți poate adăuga un strat în plus de protecție în caz că cineva vrea să te păcălească să le dai codul de securitate. Acest lucru poartă numele de social hacking.

  Teoretic, dacă cineva preia controlul asupra contului tău, este destul de ușor să-l recuperezi. Trebuia doar să-ți introduci numărul de telefon în aplicație și să ți se trimită un alt cod din 6 cifre.

  Însă, atacatorul poate să-ți spameze numărul cu coduri false și nu vei mai putea avea acces la cont timp de 12 ore. Apoi, dacă nu ai setat un PIN, atacatorul poate seta el unul pe contul tău și-ți vei pierde accesul timp de 7 zile.

  De reținut este că nu ar trebui să-ți împarți niciodată codul din 6 cifre cu cineva. Chiar dacă este vorba de rude sau prieteni, nu există un motiv pentru care aceștia să-ți ceară acest cod. În cazul în care se întâmplă ceva cu contul tău, atunci configurarea unui cod PIN va funcționa ca o barieră împotriva unui astfel de atac.

  Cum să-ți securizezi contul de WhatsApp

  Pașii nu sunt deloc greu de urmat. PIN-ul este de asemenea format din 6 cifre. Cum să-l setezi:

  – Deschide WhatsApp și apasă pe cele trei puncte din colțul de sus din dreapta ecranului;

  – Apasă pe Setări ContVerificare în doi pași;

  – Apasă pe Activează și apoi alege-ți PIN-ul format din 6 cifre;

  – Următorul pas nu este obligatoriu, dar în caz că îți uiți PIN-ul, îl poți recupera de pe mail, dacă alegi să introduci unul.

  Periodic, WhatsApp îți va cere să introduci codul PIN pentru a nu-l uita. Totuși, este de preferat să-l ai și în mail.

  În trecut, Facebook s-a confruntat cu o problemă în utilizarea numerelor de telefon furnizate pentru autentificarea în doi pași. Asta din cauza direcționării publicității. Comisia Federală a Comerțului a îndemnat compania să oprească această practică anul trecut.

  Când WhatsApp a fost întrebat despre acest lucru, a negat că ar practica așa ceva. Așadar, faptul că folosești mail-ul ca rezervă pentru protecția datelor tale este un avantaj.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.