More

  WhatsApp Web desktop are o problemă de securitate

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Dacă nu ți-ai actualizat recent clientul de WhatsApp Web pentru desktop, ar fi ideal să o faci cât mai repede. O problemă de securitate severă a fost descoperită pentru versiunile de Mac și de Windows ale aplicației.

  Cât de periculoasă este vulnerabilitatea pentru WhatsApp Web desktop

  Cercetătorul Gal Weizman de la PerimeterX a dezvăluit faptul că Facebook a rezolvat  această vulnerabilitate încă din luna decembrie a anului trecut. Însă, problema le permitea atacatorilor să insereze JavaScript în mesaje și să acceseze fișiere din caculatorul victimei.

  Software-ul avea la baza lui un motor web Google Chromium mai vechi, mai exact versiunea 69. Motorul web era cunoscut pentru defectele sale, care permiteau destul de ușor strecurarea unui astfel de cod periculos.

  Prin urmare, nu a fost dificil pentru atacatori să altereze mesaje, să caute documente personale și să instaleze alți viruși pe dispozitivele victimelor.

  Facebook a construit WhatsApp pe o platformă Electron, care face mai ușoară accesarea unei aplicații de pe diferite platforme. După cum relatează Ars Tehnica, Electron nu poate fi sigur dacă aplicația are la bază un motor web învechit.

  Ce versiuni web sunt afectate

  Vulnerabilitatea este întâlnită pe WhatsApp Web pentru desktop în versiunea 0.3.9309, dar și versiuni anterioare pentru Windows. În schimb, problema vine pe iOS înainte de versiunea 2.20.10.

  Din fericire, WhatsApp susține că nu au existat cazuri cunoscute de către aceștia de atacuri prin această vulnerabilitate.

  Dacă ai descărcat recent aplicația, nu ești în pericol. Problema a fost rezolvată între timp, însă dacă nu ți-ai actualizat aplicația din decembrie, ar fi bine să faci asta acum, pentru a evita neplăcerile unor astfel de atacuri din partea hackerilor.

  Acest atac nu este altceva decât o reamintire a faptului că aplicațiile web nu sunt nici ele în totalitate sigure. Securitatea mesajelor poate fi menținută atât timp cât ești la zi cu actualizările necesare aplicațiilor.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.