More

  Google Chrome blochează descărcările nesigure

  Începând cu noile versiuni, Google Chrome blochează descărcările nesigure. Următoarea versiunea va fi lansată în aprilie. Aceasta va avertiza utilizatorii dacă aceștia vor descărca executabile cu conținut mixt de pe site-uri securizate.

  Google Chrome blochează descărcările nesigure pentru siguranța utilizatorilor

  Astăzi anunțăm că Google se va asigura treptat că paginile sigure (HTTPS) vor descărca numai fișiere sigure. Fișierele descărcate într-un mod nesigur reprezintă un risc pentru securitatea și confidențialitatea utilizatorilor. De exemplu, programele nesigure descărcate pot fi schimbate cu un malware de către hackeri, iar aceștia pot citi extrasele de cont ale utilizatorilor,” spune Joe DeBlasio din echipa de securitate Google.

  Odată cu versiunea Chrome 82 care va apărea în aprilie, Chrome va avertiza utilizatorii înainte de descărcarea unui executabil cu conținut mixt de pe un site securizat. Pe Chrome 83 aceste executabile vor fi blocate, iar avertismentele se vor aplica și fișierelor de arhivă.

  PDF-urile și fișierele .doc vor primi avertisment odată cu versiunea Chrome 84, iar pentru fișiere audio, text, video și imagini, avertismentele vor veni pe versiunea 85. Toate descărcările cu conținut mixt – fișiere nesecurizate provenite de pe site-uri securizate – vor fi blocate, începând cu versiunea Chrome 86.

  În viitor, ne așteptăm să restricționăm în continuare descărcările nesigure în Chrome,” scrie DeBlasio pe blog. Avertismentele și blocarea acestor descărcări vine în urma efortului de la Google de a îndemna în totalitate dezvoltatorii către HTTPS.

  Grafic Google

  Avertismentele vor veni și pentru Android și iOS

  Aceste avertismente vor ajunge și pe versiunile Android și iOS ale browser-ului Chrome, însă acestea vor ajunge mai târziu pentru platformele mobile. Lansarea avertismentelor pentru utilizatorii de Android și iOS vin într-o singură versiune, începând cu Chrome 83.

  Platformele mobile au o protecție nativă mai bună împotriva fișierelor dăunătoare. Această întârziere a avertismentelor vor oferi dezvoltatorilor o inițiativă îndreptată spre actualizarea site-urilor înainte de a avea un impact și asupra terminalelor.

  Blocarea finală a acestor descărcări nesigure se va concretiza până în luna octombrie a acestui an. Asta după cum arată graficul realizat de Google care prezintă detalii despre toate avertismentele ce vor urma.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here