Scleroza multiplă monitorizată cu inteligența artificială

Ciocan Andra
- 13.02.2020, 17:31 în Evoluţie
14

SHARES
Scleroza multiplă monitorizată cu inteligența artificială

Scleroza multiplă monitorizată cu inteligența artificială a devenit o realitate. De-a lungul timpului, medicii s-au folosit de mișcarea ochilor pentru a consulta sănătatea creierului. În prezent există metode mai eficiente de a depista problemele ce pot apărea la nivelul creierului. Iată cum ajută inteligența artificială la monitorizarea lor cu ajutorul unei companii de neurotehnologie.

Scleroza multiplă monitorizată cu inteligența artificială depistează probleme neurologice

Compania de neurotehnologie și inteligență artifcială C. Light Tehnologies vrea să ajute medicii să monitorizeze afecțiunile neurologice mai rapid și mai precis.

Compania care a evoluat cu ajutorul programului Berkeley SkyDeck a dezvoltat o tehnologie de urmărire a ochilor, în legătură cu învățarea automată care poate fi folosită la monitorizarea sclerozei multiple.

Pacienții trebuie doar să-și fixseze ochii pe o țintă timp de 10 secunde. Apoi, sistemul înregistrează un videoclip și folosește învățarea automată pentru a prezice deficiențele neurologice.

În timp ce alte tehnologii de mișcare oculară urmăresc mișcarea pupilei, C. Light observă retina și detectează mișcări de 0,01 mai mici decât mărimea firului de păr. Pacienții nu trebuie să aibă pupilele dilatate și nici să folosească picături și pot clipi în timpul procedurii.

Ce își dorește C. Light să realizeze pe viitor

Compania își propune ca pe viitor să poată monitoriza și diagnostica bolile Alzheimer și Parkinson, scleroza laterală amiotrofică, dar și comoțiile.

Diagnosticarea și monitorizarea acestora este costisitoare și este nevoie de mult timp pentru acest lucru. Iar întârzierea diagnosticării poate duce la mai multe complicații.

Tehnologia C. Light ar putea ajuta medicii să vadă mai eficient starea în care se află boala și să stabilească cât de bine funcționează un tratatemnt, astfel încât terapia să fie modificată pentru a se potrivi pacienților.

Partea din spate a ochiului este de fapt partea din față a creierului tău. Folosimt inteligența artificială combinată cu urmărirea mișcării oculare pentru a crea o amprentă digitală a sănătății neurologice a pacienților, cu o viteză și o sensibilitate fără precedent„, spune co-fondatorul companiei, Zachary Helft.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!