More

  Următoare versiune Chrome vine cu AR web și NFC

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Următoare versiune Chrome vine cu AR web și NFC. Gigantul Google încearcă tot mai multe soluții prin care să le ofere utilizatorilor tehnologii de ultimă generație.

  Compania aduce realitatea augmentată web odată cu versiunea beta a Chrome 81. Totul cu ajutorul suportului WebXR. Chrome 81 beta este disponibil pentru Android, Linux, Mac și Windows.

  Următoare versiune Chrome vine cu AR web într-un mod simplu

  Dezvoltatorii au acum o modalitate simplă și rapidă prin care să aducă realitatea augmentată pe platformele utilizatorilor fără să apeleze la aplicații native. Anterior, dezvoltatorii aveau nevoie să activeze o serie de indicatori. Însă, acum realitatea augmentată va fi disponibilă pe Chrome odată ce creatorii web o vor folosi.

  Acest lucru aduce și alte avantaje. Realitatea augmentată vine și cu interacțiuni bazate pe atingeri. O nouă structură NFC le permite dispozitivelor să interacționeze cu obiecte tactile, fără a folosi o aplicație nativă sau funcții la nivel de sistem.

  De exemplu, utilizatorii vor putea afla mai multe despre o piesă dintr-un muzeu sau vor putea verifica o conferință, fără să mai fie necesar un software special. Categoric, acest lucru nu va fi disponibil până când dezvoltatorii nu vor profita de noua caracteristică.

  Ce îmbunătățiri vor exista pe noua versiune de Chrome

  Chrome 81 va veni cu optimizări la nivelul securității. Versiunea de browser scoate suportul pentru protocoale precum TLS 1.0  și 1.1, care asigurau traficul HTTPS. Acestea au devenit învechite încă de la Chrome 72, dar noua versiune le va eradica.

  Orice site care încă folosește vechile formate va fi catalogat drept ”nesigur”. Mai mult, dacă un site dorește să evite această ”etichetă” din partea Google, va trebui să utilizeze tehnologie mai nouă, precum protocolul TLS 1.3.

  Deși multe site-uri nu se mai bazează pe protocoale învechite, faptul că acestea vor fi scoase definitiv din browser ar trebui să reprezinte un îndemn pentru celelalte site-uri să își actualizeze protocolul.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.