More

  Coronavirus: SUA testează pe oameni un posibil tratament

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Coronavirus: SUA începe testarea pe oameni a unui posibil tratament, potrivit declarației Institutului Național de Sănătate. Cercetătorii americani lucrează la testarea clinică a tratamentului pentru COVID-19. În prezent există peste 80.000 de cazuri confirmate la nivel global și aproximativ 2.770 de persoane decedate din cauza virusului.

  Coronavirus: SUA testează un medicament antiviral

  Două testări a medicamentului antiviral numit Remdesivir  au avut deja loc în China, în decursul ultimelor săptămâni. Rezultatele sunt destul de promițătoare. Organizația Mondială a Sănătății declară că „există un singur medicament, în prezent, care ar putea fi eficient. Acela este Remdesivir„.

  Testarea clinică se desfășoară la Centrul Medical al Universității din Nebraska. Primul subiect al acestei testări este un american evacuat de pe vasul de croazieră Diamond Princess. Vasul a fost pus sub carantină în largul coastei Japoniei.

  Studiul clinic își propune să observe eficiența medicamentului pe 400 de persoane infectate cu coronavirus, care prezintă simptome severe. Pacienții care prezintă simptome ușoare nu vor face parte din acest studiu. Mai mult, participanții vor primi în mod aleatoriu fie medicamentul, fie o soluție asemănătoare cu Remdesivir, dar cu ingrediente inactive.

  În cazul în care rezultatele arată că medicamentul este eficient, pacienții din grupul placebo al medicamentului vor primi, de asemenea, medicamentul care ar putea să-i vindece de coronavirus.

  Aceasta este probabil cea mai rapidă testare pe care am văzut-o în istoria Americii. Procesul testării a fost proiectat în urmă cu câteva săptămâni la NIH și am putut începe imediat studiul.„, spune Andre Kalil, profesor de medicină internă la Centrul Medical al Universității din Nebraska, pentru The Wall Street Journal.

  Cum decurge testarea clinică a pacienților

  În experimentele realizate în laborator, Remdesivir blochează activitatea din celule a virusului. Mai mult, acesta este eficient și împotriva MERS și SARS, care sunt, de asemenea, alte tulpini de coronavirus. Remdesivir nu a fost testat și pentru celelalte boli, însă a fost dezvoltat prima dată de către compania farmaceutică Gilead pentru a trata Ebola.

  Medicamentul a fost administrat primului pacient infectat cu coronavirus din SUA ca parte din tratamentul său. Însă, nu a fost parte din testarea clinică. Acesta a primit o perfuzie „din compasiune” din partea medicilor, cărora le este permisă administrarea medicamentelor experimentale atunci când nu există alte opțiuni de tratament.

  Ca tratamentul să fie declarat eficient, este nevoie de mai multe studii, precum cel desfășurat de către americani. Rezultatele studiului din China ar putea fi disponibile până în luna aprilie. Testarea clinică realizată de SUA s-ar putea derula până în 2023. Cu toate acestea, americanii ar putea avea date preliminare în decursul acestui an.

  OMS speră la un succes al studiilor, la fel ca în cazul Ebola

  Testările remediului Remdesivir sunt doar câteva dintre zecile de testări clinice pentru tratarea noii epidemii. Viteza cu care testele se desfășoară sunt remarcabile. Comunitatea de sănătate publică a fost sceptică în folosirea tratamentelor experimentale în timpul epidemiilor active din trecut. Ca în cazul noului coronavirus, în anul 2014 nu au existat tratamente eficiente care să trateze Ebola, declanșată în Africa de Vest. Organizația Mondială a Sănătății a pus la îndoială eficiența produselor experimentale, afirmând că acestea ar putea crește nivelul deja ridicat de neîncredere al angajaților din domeniul sănătății.

  Însă oamenii de știință au găsit repede modalități de structurare și aplicare a testărilor. Abordările au dat roade în cazul epidemiei de Ebola care a început în 2018. O testare cu 4 medicamente a arătat că doar 2 dintre acestea s-au dovedit eficiente împotriva bolii. Acestea au fost descoperite chiar în mijlocul unui focar activ.

  Cercetătorii sunt încrezători în ceea ce privește repetarea succesului din cazul Ebola. Noul coronavirus nu este la fel de mortal cum e Ebola, însă afectează mult mai mulți oameni din diferite regiuni, în special pe vârstnici pe bolnavii cronici. În acest moment, doar testările vor putea arăta care este medicamentul cel mai eficient pentru combaterea virusului.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.