More

  Google Earth pe Firefox, Edge și Opera

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google Earth pe Firefox, Edge și Opera este de acum o realitate. Pentru cei care nu știu, aceste browsere nu puteau reda experiența oferită de Google Earth. Modificarea a venit după implementarea WebAssembly, care este un nou cod binar.

  Google a renunțat de mai mult timp la aplicația Google Earth. Atunci când a făcut acest pas, reprezentanții companiei au declarat că interfața web a aplicației este aproape de a funcționa pe Firefox și alte browsere.

  Rularea Google Earth pe Firefox, Edge și Opera a fost realizată în decurs de trei ani

  Această declarație a fost făcută în urmă cu trei ani. Cu toate acestea, Google nu a renunțat la acest plan. Trei ani mai târziu, Google Earth funcționează corect atât pe browserul Firefox, cât și pe Microsoft Edge și Opera.

  Google Earth a fost dezvoltată inițial pentru a fi accesată doar de clienți care folosesc soluții Chrome. Pentru ca acest produs să fie disponibil și prin alte browsere, Google a trebuit să efectueze o serie întreagă de modificări.

  Compania a luat hotărârea de a reconstrui Google Earth prin compilarea codului dezvoltat în C++ utilizând WebAssembly. Acesta este un nou cod binar, asemănător limbajului de programare Java, care funcționează pe toate browserele. WebAssembly, prescurtat Wasm, este un format de instrucțiuni binare pentru mașinile virtuale. Wasm este creat ca o soluție pentru compilarea limbajelor de programare complexe, permițând lansarea pentru clienți web și aplicații server.

  WebAssenbly a fost recomandat recent de către Consorțiul World Wide Web ca fiind al patrulea limbaj de programare nativ, după HTML, CSS și JavaScript.

  Cu toate că Earth rulează pe toate aceste browsere, Google spune că mai are ajustări de realizat. În prezent, cea mai bină experiență o poți obține doar pe browserul Chrome. Pe viitor, planul Google este de a oferi aplicația web și pentru browserul Safari.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.