Noile iPhone-uri ar putea avea baterie detașabilă

Ciocan Andra
- 29.02.2020, 12:25 în Smartphones
12

SHARES
Noile iPhone-uri ar putea avea baterie detașabilă, susține un zvon

Noua propunere a Uniunii Europene ar putea forța producătorii de smartphone-uri să lanseze, din nou, telefoane cu baterie detașabilă. Acest lucru s-ar aplica inclusiv gigantului Apple. Un zvon indică faptul că noile iPhone-uri ar putea avea astfel de baterii.

Noile iPhone-uri ar putea veni cu baterie detașabilă

UE dorește ca utilizatorii să poată înlocui ușor cea mai predispusă la defecțiune componentă a telefoanelor. Înlocuirea bateriei se dorește a fi din nou posibilă fără ajutorul specialiștilor. Astfel, ar fi redusă inclusiv cantitatea de deșeuri rezultată de pe urma bateriilor.

Producătorii de telefoane care doresc să vândă terminale mobile în UE trebuie să se asigure că acestea vin cu baterie detașabilă. Apple va trebui, de asemenea, să se supună noilor reguli. Asta cu toate că vorbim despre unul dintre producătorii care își respectă cu strictețe linia de design a telefoanelor.

Însă, ar putea dura ceva până când propunerea să fie confirmată. De fapt, aceasta nici nu a fost făcută publică în mod oficial, fiind dezvăluită de către publicația olandeză Het Financieele Dagblad. Aceasta afirmă că a văzut documente legate modificare, dar nu oferă prea multe detalii.

Propunerea nu ar putea fi adoptată până în 2021

Vremea în care utilizatorii înlocuiau bateriile telefoanelor pentru a crește durata de viață a acestora este de mult apusă. În plus, pentru a se reveni la telefoanele cu baterii detașabile, ar trebui să fie, din nou, sacrificată funcția de rezitență la apă, încărcarea wireless și grosimea telefoanelor. Mai mult decât atât, cel mai probabil, companii precum Apple și Samsung nu vor dori să renunțe la designul subțire al telefoanelor.

Actualul șasiu al telefoanelor oferă protecție la apă, praf și o experiență de utilizare la care s-a ajuns prin multă inovație. Însă, dacă propunerea va ajunge să fie transpusă în lege, producătorii vor fi nevoiți să găsească alternative.

Zvonurile sugerează că propunerea va fi dezvăluită la jumătatea lunii martie. Această versiune face imposibilă construirea oricărui design de telefon cu baterie detașabilă în decursul acestui an. Din cauza duratei de adoptare a unei astfel de propuneri, o lege nu ar putea să intre în vigoare decât din 2021. Astfel că, este puțin probabil să vedem un Galaxy S21 sau un iPhone 13 cu baterie detașabilă.

Propunerea implică și reciclarea electronicelor

Zvonurile mai spun că, propunerea ar avea în vedere o serie de eforturi pentru reciclarea electronicelor. Se dorește ca cetățenii nu mai arunce deșeuri care pot fi reutilizate și ca materiile prime să fie reciclate.

O altă propunere recentă a UE este ca toate telefoanele să vină cu un port de încărcare unic. Asta însemnând că și Apple ar putea adopta standardul USB-C. UE are o putere masivă când vine vorba de modul în care telefoanele ar trebui să fie proiectate. Mai ales când sunt implicate probleme de mediu. Însă, UE nu are putere în afara teritoriului pe care acționează. Rămâne de văzut dacă noua propunere va trece și cât va dura până când vor fi stabilite legile necesare.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!