More

  De ce laptop ieftin și bun are nevoie copilul tău

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În articolul de față vorbim despre subiectul ”De ce laptop ieftin și bun are nevoie copilul tău”.În plină pandemie de coronavirus, este recomandată auto-izolarea la domiciliu. Trebuie să luăm în calcul distanțarea socială măcar în 85% din timp, dacă nu chiar 100% și trebuie să ne adaptăm la noi mijloace de învățare și de lucru. Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să avem grijă de igiena personală.

  Să ne spălăm pe mâini de fiecare dată când am intrat în contact cu suprafețe periculoase. Minim 20 de secunde să dureze igiena și de preferat este să folosim și soluții dezinfectante. Nu e recomandat să ducem mâna la ochi, nas sau gură și dacă trebuie să ne salutăm cu cineva, să o facem mai degrabă cu o simplă înclinare de cap și un salut verbal.

  Atenție mare la informațiile false

  Nu luați de bun decât ceea ce vă spun sursele oficiale. Înainte să credeți că vitamina C sau apa plată cu lămâie vă ajută să luptați cu COVID-19, vizitați site-ul MAI sau paginile de social media ale ministerului și informați-vă corect!

  Acum, să discutăm un pic despre ce laptop să cumperi pentru copilul care învață de acasă. Asta pentru că tuturor ne este feed-ul plin de întrebări din partea părinților cu privire la cum să își țină copiii ocupați. Știm că școlile și grădinițele sunt închise până după Paște.

  Dar asta nu înseamnă că cei mici și cei mari trebuie să intre într-o vacanță prelungită. Activitățile școlare pot continua de acasă și slavă Domnului există o mulțime de programe și soluții de educație gratuite pe care le pot accesa online.

  De ce laptop ieftin și bun are nevoie copilul tău – recomandări și pentru vremuri de criză

  Ideea acestui material mi-a venit în contextul în care am văzut copii care folosesc laptopurile părinților pentru a învăța. Recomandarea noastră, de fiecare dată, este ca fiecare membru al familiei să folosească dispozitivul personal.

  Fie că vorbim de smartphone, tabletă sau laptop. În timpul în care copilul învață online, părintele poate trimite câteva email-uri sau poate lucra la un task legat de muncă. Dar pentru a se întâmpla asta, e necesar să aibă acces la laptopul său de muncă.

  Nu trebuie să investiți masiv în dispozitive ca cei mici să învețe de acasă. În acest video, o să vă dau exemplu de câteva configurații de laptop pe care le puteți căuta și comanda online. Copilul nu are nevoie de un laptop cu o procesare grafică foarte mare sau de o memorie foarte mare. Decât dacă vrea să se joace online, dar nu despre asta vorbim. Ne referim strict la activitățile educaționale de acasă.

  Tipuri de platforme educaționale și de ce laptop ieftin și bun are nevoie copilul tău pentru ele

  În funcție de vârsta la care se află, copilul poate asculta povești online pe afostodata.net sau poate rezolva probleme de matematică și poate rezolva quiz-uri pe Digitaliada.ro. Desigur, alternativele sunt mult mai multe, iar părinții sunt sigură că deja și-au pregătit o listă de platforme online educaționale.

  Pentru un copil de grădiniță sau un elev, e suficient un laptop cu procesor i3 sau i5, memorie de 4GB de RAM și 512GB sau 1TB stocare internă. Dacă laptopul are memorie SSD, e cu atât mai bine. Placa grafică nu trebuie să fie cea mai performantă pentru că sigur cel mic nu se apucă să facă design web, programare sau să se joacă League of Legends.

  Spre exemplu, un laptop cum este Laptop Lenovo V130-15IGM care costă în momentul înregistrării acestui video 800 lei pe eMAG, e mai mult decât potrivit. Atenție, recomandările sunt pentru copii de la 3 la 14 ani. Dacă vorbim de elevi de liceu sau de studenți și masteranzi, o să am alte recomandări într-un video separat.

  Nu e necesar să investiți o avere într-un laptop

  Puteți cheltui de la 800 – 1500 lei pe un laptop, cât costă și un smartphone mid-range de altfel, iar cel mic să aibă propriul laptop de lucru online. Nu intrăm în discuții legate de petrecut timpul online pe diferite platforme social media.

  Aici ține de fiecare părinte ce program de lucru la laptop va avea cel mic. Eu recomand doar configurații de laptopuri suficient de bune pentru ca cei mici să participe la programe educaționale online.

  Vorbesc de laptopuri pe care poți instala Skype, care să aibă un webcam integrat, să nu investești suplimentat. Vorbesc despre laptopuri cu o diagonală generoasă, să nu stea copilul prea apropiat de ecran. Cum de altfel, vorbesc despre laptopuri ieftine, dar bune pentru activități online ale, repet, copiilor.

  Ce trebuie să mai știți despre laptopurile pentru copii

  Vreau să vă mai spun câteva lucruri de care să țineți cont când alegeți un laptop pentru copilul care învață de acasă. Dacă cel mic e mic, nu înseamnă că laptopul trebuie să fie mic. Copilul are nevoie de o diagonală generoasă, chiar și de 15.6 inch.

  Asta pe de o parte pentru a nu-și forța vederea, pe de altă parte pentru a avea suficient spațiu de lucru. Copilul nu trebuie să lucreze cu laptopul pe brațe, în pat sau pe jos. Trebuie să aibă o zonă de lucru dedicată, iar laptopul trebuie să stea pe sufrafețe care să nu îl supraîncălzească.

  Nu contează că laptopul are 3 kilograme. Investiția trebuie gândită pentru copilul care învață de acasă. Nu pleacă cel mic cu laptopul în spate. Mai mult decât atât, trebuie să știe care este rolul acelui dispozitiv în viața sa.

  De ce laptop ieftin și bun are nevoie copilul tău – De la memorie la alte caracteristici

  Apoi, pe lângă o memorie de 4GB de RAM și minim 256GB SSD sau 512GB ori 1TB HDD, cu procesor i3, laptopul trebuie să aibă suficiente porturi. Port pentru conectarea unei imprimante, port pentru un stick, port pentru un mouse, port pentru căști. De regulă, fiecare laptop vine cu porturile necesare, dar mai bine verificați câte sunt disponibile înainte de a lansa comanda online.

  Pentru un utilizator adult, un laptop care să aibă o configurație cu procesor Intel Celeron N4000 până la 2.40 Ghz și placă grafică Intel UHD 600, e de râs. Însă, repet, aceste modele de laptopuri le recomand pentru copii. Dacă sunt exclusiv pentru învățat online, nu pentru jocuri, sunt mai mult decât potrivite.

  Recomand să alegeți laptopuri de la producători de care ați tot auzit. Spre exemplu, HP, Lenovo, Dell, Acer sau Asus. De asemenea, vedeți că sunt modele de laptopuri care oferă reducere de 50% la Office 365, de care copilul va avea cel mai probabil nevoie.

  De regulă, laptopurile, mai ales la acești bani, nu au Windows preinstalat

  Luați în calcul că trebuie să vă ocupați și de asta. Există licențe ieftine de Windows, chiar și pe eMAG pe care le puteți achiziționa. Atenție, nu recomandăm opțiuni piratate.

  Dacă la începuturile mele în presă foloseam laptop care avea o configurație precum cele pe care le recomand pentru copiii și puteam să îmi fac treaba, sigur și cei mici se vor descurca. Pentru a naviga pe Internet, pentru a deschide mai multe tab-uri simultan, pentru a folosi aplicații web precum Skype sau WhatsApp, copiilor nu le trebuie mai mult.

  Ba chiar, când își termină temele, pot să urmărească și un program pe Netflix Kids, dacă vor sau pe influencerul preferat pe YouTube. Din nou, cât stă copilul în fața ecranului și în ce scop, ține de fiecare părinte în parte. Eu vă spun doar că un laptop de la 800 la 1500 lei poate să satisfacă nevoile unui copil.

  Discutăm mai multe în comentarii

  Dacă în această perioadă v-ați gândit să investiți într-un laptop pentru copilul care învață de acasă, dar nu știți sigur ce produs să alegeți, ne puteți scrie în comentarii. Încercăm să vă oferim suportul necesar achiziționării.

  Trebuie însă să ne spuneți ce vârstă are copilul și ce activități educaționale vă propuneți să desfășoare online. De asemenea, nu uitați să ne spuneți ce buget aveți disponibil. Pe de o parte costă laptopul în sine, pe de altă parte licența Windows și perifericile necesare învățatului online.

  Cel mai bine este să continuăm personalizat discuția în comentarii, pentru că nevoile diferă de la un utilizator la altul. Repet! Fiecare copil trebuie să aibă dispozitivele sale. O dată pentru că nu va mai deranja părintele când are de lucru.

  Și încă o dată pentru că părintele consumă alt tip de conținut, la care cel mic e recomand să nu aibă acces. Puteți stabili control parental pe rețeaua wireless de acasă, puteți limita banda de internet pe perioada zilei, astfel încât dacă de la 12 la 16 nu vreți ca cel mic să stea pe net, să i se ia accesul instant la acesta. Cum puteți face asta, aflați pas cu pas de aici.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.