More

  Netflix reduce biții pe secundă în Europa

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Carantina și bingingul fac echipă bună. Însă, în contextul coronavirus, furnizorii de servicii de streaming trebuie să ia o serie de măsuri prin care să evite congestionarea traficului pe internet. Astfel, Netflix reduce biții pe secundă în Europa.

  Netflix a anunțat joi că va începe să reducă rata de biți pe toate streaming-urile din Europa. Decizia a venit la scurt timp după ce CEO-ul Netflix, Reed Hasting a sunat un oficial al Uniunii Europene să discute despre soluțiile prin care să fie combătută aglomerația pe internet. Știm cu toții că tot mai multe persoane aleg să asculte autoritățile și se autoizolează la domiciliu.

  Și, ce poți să faci mai bun când petreci 24 din 24 în aceeași locuință? Te uiți la filme! Slavă Domnului, Netflix are suficient conținut cât să ne țină în fața ecranelor luni la rând. Provocarea mare vine când vorbim despre calitatea la care este transmis acest conținut.

  Netflix reduce biții pe secundă în Europa pentru a combate congestia pe internet

  Până acum, ne-am obișnuit să vedem transmisiile 4K, la o rată de biți pe secundă foarte bună. Cel puțin în următoarele 30 de zile, lucrurile vor sta diferit în Europa. ”Date fiind provocările extraordinare survenite în urma coronavirusului, Netflix a decis să înceapă să reducă biții pe secundă pe toate streamingurile din Europa pentru 30 de zile.”, arată un comunicat de presă al Netflix transmis pentru Cult of Mac.

  ”Estimăm că asta va reduce traficul Netflix pe rețelele europene cu aproximativ 25%. În același timp, va fi asigurată o bună calitate a serviciului pentru membri.”, mai spune compania.

  Nu am primit informații cu privire la rata de biți la care va fi redusă calitatea streamingurilor. Ceea ce știm este că videoclipurile high-definition (HD) folosesc aproximativ 3GB de date pe oră. În vreme ce, programele standard-definition folosesc doar în jur de 1GB. De asemenea, Netflix nu a precizat nimic nici legat de situația din SUA.

  Este critic să menținem funcțională conexiunea la internet în pandemia COVID-19. Nu este vorba doar despre a oferi divertisment celor care stau în auto-carantină. Dar și pentru a desfășura afaceri și a câștiga un venit pe măsură ce șomajul crește în întreaga lume.

  Benzile de internet congestionate ar avea, de asemenea, un impact devastator asupra capacității consumatorilor de a rămâne informați și de a rămâne izolați la domiciliu.

  ”Salut acțiunea foarte promptă a Netflix pentru a păstra buna funcționare a internetului în timpul crizei COVID19, menținând în același timp o experiență bună pentru utilizatori. Netflix a demonstrat un puternic sentiment de responsabilitate și solidaritate.”, afirmă comisarul UE, Thierry Breton.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.