More

  Facebook și Instagram reduc calitatea clipurilor video în Europa

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook și Instagram reduc calitatea clipurilor video în Europa ca urmare restricțiilor care au dus la limitarea lățimii de bandă.

  Decizia de a limita lățimea de bandă a venit ca urmare a instaurării a epidemiei COVID-19 la nivel mondial. Inițial, reducerea calității clipurilor video a fost adoptată de către platformele de streaming

  Facebook și Instagram reduc calitatea clipurilor video în Europa

  Netflix și YouTube au redus calitatea clipurilor video. Reducerea traficului ajută astfel operatorii de rețea din Europa să gestioneze mult mai ușor cererea tot mai mare din partea clienților care stau izolați la domiciliu.

  Rețelele de socializare s-au aliat demersului de sprijinire în gestionarea infrastructurii, infrastructură care este foarte solicitată în acest interval de timp. Compania Facebook, printr-un purtător de cuvânt, a declarat pentru publicația Engadget că Facebook și Instagram vor reduce temporar calitatea clipurilor video pentru utilizatorii din Europa. În acest fel, operatorii de rețele vor putea gestiona mult mai ușor limitările ce țin de infrastructură. În același timp, operatorii vor putea oferi în continuare servicii la standarde optime pentru consumatori.

  Utilizatorii lansează foarte multe apeluri video

  Cei mai mari furnizori, respectiv „consumatori” de resurse sunt platformele de streaming. În ciuda acestui fapt, rețelele de socializare Facebook și Instagram dețin o audiență foarte mare. Această audiență poate exercita o presiune destul de mare pe infrastructura deja solicitată la maxim.

  Mulți utilizatori aleg să păstreze legătura cu familia și cei care nu le sunt alături prin intermediul apelurilor video. Acest lucru se întâmplă mai des ca niciodată, în special în contextul restricțiilor de călătorie care sunt impuse. Dacă până acum apelurile GSM erau suficiente pentru a păstra legătura cu cei dragi, tot mai mulți utilizatori intră prin intermediul apelurilor Facebook sau WhatsApp pentru a vorbi cu cei dragi.

  Nu este o veste tocmai îmbucurătoare pentru consumatorii de conținut video. Cu toate acestea, este un demers necesar care oferă posibilitatea tuturor de a accesa serviciile la standarde optime.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.