More

  Quiet Mode de la Facebook, soluție pe durata carantinei

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook lansează „Quiet Mode”și oferă soluții pe durata carantinei Covid-19. Gigantul social media dorește să încurajeze utilizatorii să ia pauze corespunzătoare de la rețeaua sa de socializare. Pe lângă activarea „Quite Mode”, Facebook introduce în platformă sfaturi și resurse pentru sănătate.

  Facebook lansează „Quiet Mode”

  Facebook vrea să se asigure că utilizatorii nu vor petrece foarte mult timp pe platformă în perioada carantinei Covid-19. În acest sens „Quiet Mode” va fi introdus în aplicația de monitorizare „Your Time on Facebook”, lansată în August 2018.

  Rețeaua socială a confirmat luna trecută că a testat „Quiet Mode”, descoperit de dezvoltatorul și bloggerul Jane Manchun Wong.

  Compania a comunicat joi într-o postare pe blog: „Pe măsură ce ne adaptăm la rutine noi și rămânem acasă, stabilirea limitelor pentru modul în care îți petreci timpul online poate fi utilă. Indiferent dacă vă va ajuta să vă concentrați asupra familiei și prietenilor, să dormiți fără distragere sau să gestionați modul în care vă petreceți timpul acasă, avem instrumente care vă pot ajuta să găsiți echilibrul potrivit pentru modul în care folosiți Facebook. „

  Quiet Mode de la Facebook poate fi activat manual sau programat

  Utilizatorii pot programa mai multe perioade de „Quiet Mode” pentru a reflecta timpul de somn, timpul de muncă, timpul alocat familiei și alte evenimente.

  Cum funcționează Quiet Model? Atunci când este activat, acesta oprește notificările push și mută ecusoanele de notificare din zone de pe Facebook, cum ar fi Marketplace și Facebook Watch. De asemenea, afișează un ecran de bypass dacă utilizatorul încearcă să acceseze aplicația Facebook în timpul alocat „Quiet Mode”. Utilizatorii pot alege să continue prin ecranul ocolitor pentru a accesa aplicația.

  Facebook adaugă noi caracteristici

  Facebook a adăugat comenzi rapide la setările de notificare și preferințele din News Feed.  Utilizatorii vor putea controla mai bine tipurile de postări pe care le văd, precum și actualizările pe care le primesc.

  Tabloul de control al activității din „Your Time on Facebook” oferă utilizatorilor date privind activitatea lor. Aceste date includ orele din zi în care aplicația Facebook a fost utilizată pe un anumit dispozitiv în săptămâna anterioară. Aceleași informații vor fi disponibile și defalcate pe zi (de la 6:00 la 10 pm) și noapte (10 pm – 6 am).

  Facebook anunță că aceste actualizări au început să se deruleze la nivel global joi pe iOS și vor continua în luna următoare. Actualizările pe Android urmează să fie rulate în luna mai.

  Facebook se implică pe mai multe fronturi

  Gigantul american donează 2 milioane de dolari pentru a sprijini liniile de asistență pentru criză. Vibrant Emotional Health, care operează linia națională de prevenire a sinuciderii din SUA, Kids Help Phone din Canada se numără printre centrele ce vor primi suport.

  Facebook adaugă sfaturi de la Organizația Mondială a Sănătății la Centrul său de informare Coronavirus (Covid-19). Sfaturile se referă la modul în care oamenii pot avea grijă de ei înșiși, să rămână activi și să elimine stresul. De asemenea, vor fi disponibile informații despre cum să vă conectați la liniile telefonice locale de criză. Pe Instagram vor fi disponmibile sfaturi similare de la Alianța Națională privind Bolile Mintale.

  Alte platforme se alătură eforturilor de a combate efectele distanțării sociale

  Netflix a creat o serie Instagram Live, Wanna Talk About It? În această serie vedetele vor face echipă cu experți din organizații precum American Foundation for Suicide Prevention, Crisis Text Line, Mental Health America, NAMI și The Trevor Project . Se va discuta despre cum putem face față distanțării sociale, dar și modalitățile de gestionare a anxietății, stresului și sentimentelelor de izolare.

  Facebook anunță că lucrează și la o serie separată Instagram Live cu NAMI pentru a încuraja conversațiile despre sănătatea mintală. În așteptarea seriei anunțate, COO Facebook Sheryl Sandberg a găzduit  un videoclip Facebook Live joi.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.