More

  Zoom o comite din nou, apar noi probleme de securitate

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Zoom o comite din nou. Apar noi probleme de securitate. Vorbeam într-un articol anterior despre faptul că Zoom a rulat un cod controversat prin care partaja date către Facebook. S-ar părea că problemele de securitate nu încetează să apară.

  Zoom o comite din nou, de această dată în Singapore

  Profesorilor din Singapore li s-a interzis să folosească Zoom pentru lecțiile de la distanță cât timp școlile sunt închise. Decizia vine în urma a ceea ce Guvernul din Singapore a descris „incidente foarte grave”, anunță Reuters.

  Unul dintre incidente a implicat difuzarea unor imagini obscene pe ecrane, iar un altul apariția unor bărbați necunoscuți, făcând comentarii indecente unor adolescente care participau la o lecție de geografie.

  ”MOE (Ministerul Educației) investighează ambele incidente și va depune o plângere la poliției, dacă este justificat.”, a spus Aaron Loh din Divizia de Tehnologie Educațională a Ministerului, fără a detalia incidentele. „Ca o măsură de precauție, profesorii noștri își vor suspenda utilizarea Zoom până la rezolvarea acestor probleme de securitate.”

  Acestea nu sunt singurele incidente cu aplicația Zoom

  O altă interdicție Zoom a fost implementată la o școală din SUA. Oficialii de la Liceul Berkeley din California au declarat că au suspendat utilizarea aplicației.

  Asta după ce ”un bărbat dezbracat care folosea insulte rasiale” a accesat o videoconferință protejată prin parolă pe Zoom, informează Reuters.

  Aplicația Zoom a fost interzisă de mai multe instituții și companii

  Întrucât au fost ridicate o serie de probleme de confidențialitate și securitate, aplicatia a fost interzisă de SpaceX, NASA și Google,  dar și de agențiile guvernamentale din Taiwan. Inclusiv ministerul german de externe a interzis Zoom pe calculatoarele guvernamentale. În vreme ce, senatorii americani au fost sfătuit să evite utilizarea aplicației.

  Una dintre principalele entități guvernamentale din Guvernul Brazilian a interzis utilizarea aplicației Zoom. Anvisa se ocupă de controlul alimentar și farmaceutic în Brazilia. După ce a interzis Zoom, Anvisa recomandă personalului său să folosească opțiunile Microsoft pentru videoconferință, deja instalate în agenție.

  Zoom o comite din nou, dar caută soluții

  Zoom implementează un program de 90 de zile pentru a revizui complet politicile sale de securitate și confidențialitate. Asta include și politica cunoscută sub denumirea de ‘white box’ penetration tests și a emis deja actualizări pentru a remedia unele probleme.

  Cel mai recent, a creat un consiliu consultativ pentru securitate – dar, în timp ce unul dintre membri este un profesionist în domeniul securității foarte respectat, faptul că a venit de pe Facebook nu a fost probabil soluția ideală.

  Cât timp așteptăm noile soluții de la Zoom putem utiliza una din opțiunile alternative Skype, Google Hangouts sau Slack.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.