More

  Vânzările de laptopuri văd cea mai mare scădere din ultimii 4 ani

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Vânzările de laptopuri înregistrează o scădere cu 8% de la an la an.  Este cea mai mare scădere din ultimii patru ani. Aceasta vine pe fondul pandemiei COVID-19. Deși vânzările de laptopuri au crescut datorită oamenilor care lucrează de acasă, per ansamblu, piața a fost afectată.

  Vânzările de laptopuri înregistrează o scădere de 8%

  Rezultatele vânzărilor au fost afectate de pandemia COVID-19. Astăzi începem să înțelegem unde a fost problema. Analiștii de la Canalys estimează că vânzările de computere personale au scăzut cu 8% în primul trimestru al anului 2020 față de anul trecut. Explicația este că fabricile chineze au rămas închise o perioadă după Anul Nou Lunar. Acest declin a fost cel mai abrupt după ce în 2016 Canalys a înregistrat o scădere de 12%.

  Mai multe companii au înregistrat scăderi

  Apple a fost cel mai afectat, livrările înregistrându-se cu 21% mai puțin față de începutul anului 2019. Scăderi au fost înregistrate și de HP și Acer, împreună înregistrând o scădere cu peste 10%. Chiar și liderul Lenovo a înregistrat o scădere de 4,4%. În schimb, Dell este singurul care a înregistrat o creștere de 1,1 % în această perioadă. Totuși, topul producătorilor de laptopuri nu se schimbă. Lenovo rămâne pe primul loc, urmat de HP, Dell și restul.

  Vânzările de laptopuri

  Analiștii anunță realitățile unei recesiuni

  Totuși, producătorii nu par să fie îngrijorați. Vânzările efective au crescut pentru moment. Companiile au cumpărat PC-uri atunci când COVID-19 a forțat angajații să lucreze de acasă. De asemenea, părinții au cumpărat PC-uri pentru copiii care beneficiază de cursuri la distanță.

  Analiștii de la Canalys se pregătesc pentru o „scădere semnificativă” în al doilea trimestru. Nișa PC-urilor este din nou într-o încetinire și nu există semne de recuperare în viitorul apropiat. Urmărim evoluția lucrurilor sau involuția, după caz și vă ținem la curent. Voi când ați investit ultima dată într-un laptop sau PC nou. În perioada aceasta lucrați de acasă? Ați achiziționat echipamente noi sau le folosiți pe cele pe care le aveați deja? Scrieți-ne în comentarii!

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.