More

  Apple și Google dezvoltă un sistem tracking pentru Covid-19

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Apple și Google dezvoltă un sistem tracking pentru Covid-19, ce va fi disponibil pe iOS și Android. Vorbim despre un potential pas înainte în lupta împotriva COVID-19.

  Apple și Google dezvoltă un sistem tracking pentru Covid-19

  Vineri, Apple și Google au anunțat un sistem de urmărire a răspândirii noului coronavirus. Acesta va permite utilizatorilor să partajeze date prin transmisii Bluetooth Low Energy (BLE) și aplicații aprobate de organizațiile de sănătate.

  Noul sistem se pare că ar folosi comunicațiile Bluetooth pe distanțe scurte pentru a stabili o rețea voluntară de urmărire a contactelor.  Aplicațiile oficiale ale autorităților de sănătate publică vor avea acces la aceste date. Utilizatorii care descarcă sistemul pot raporta dacă au fost diagnosticați cu COVID-19. De asemenea, notificările vor avertiza persoanele care descarcă sistemul, dacă au fost în contact cu o persoană infectată.

  Apple și Google vor introduce o serie de API-uri iOS și Android la jumătatea lunii mai și se vor asigura că autoritățile medicale le pot implementa. În această fază, utilizatorii vor trebui să descarce o aplicație pentru a participa la urmărirea contactelor. În lunile după ce API-ul este complet, companiile vor lucra la construirea funcționalității de urmărire în sistemul de operare de bază. Astfel, opțiunea va fi imediat disponibilă tuturor celor ce dețin un telefon iOS sau Android.

  Probleme de confidențialitate

  Urmărirea contactelor presupune a afla cu cine a fost în contact o persoană infectată, pentru a se încerca împiedicarea infectării altora. Până în acest moment este una dintre cele mai promițătoare soluții pentru conținerea COVID-19.  Pe de altă parte folosirea tehnologiei de supraveghere digitală va ridica probleme masive de confidențialitate și întrebări despre eficacitate.

  Uniunea Americană pentru Libertăți Civile a manifestat îngrijorări cu privire la urmărirea utilizatorilor prin datele de pe telefon. Argumentul este că orice sistem ar trebui să fie limitat în domeniul de aplicare și trebuie să evite compromiterea confidențialității utilizatorilor.

  Apple și Google dezvoltă un sistem tracking pentru Covid-19

  Spre deosebire de alte metode, de exemplu datele GPS, acest plan Bluetooth nu va urmări locația fizică a oamenilor. Practic, ar ridica semnalele telefoanelor din apropiere la intervale de 5 minute și ar stoca conexiunile dintre ele într-o bază de date. Dacă o persoană testată pozitiv pentru noul coronavirus ar adauga în aplicație că a fost infectată, aplicația ar transmite acest lucru persoanelor ale căror telefoane au trecut în raza de acțiune în zilele precedente informației.

  De asemenea, sistemul va avea o serie de pași pentru a împiedica identificarea persoanelor. Asta chiar și după ce aceștia și-au împărtășit datele. Aplicația va trimite în mod regulat informații prin Bluetooth. Însă, se va transmite o cheie anonimă, iar tastele acționează la fiecare 15 minute pentru a păstra confidențialitatea. Chiar dacă o persoană împărtășește faptul că a fost infectată, aplicația va împărtăși doar cheile din perioada specifică în care a fost contagioasă.

  În acest moment telefoanele efectuează calculele criptografice necesare pentru a proteja confidențialitatea. Serverele centrale mențin doar baza de date cu chei partajate și mai puțin interacțiunile dintre aceste chei.

  Sistemul nu este lipsit de vulnerabilități

  Metoda are însă vulnerabilități. În zonele aglomerate, acesta ar putea semnaliza oamenii din încăperile adiacente care nu partajează de fapt spațiul cu utilizatorul. Acest lucru va îngrijora oamenii inutil. De asemenea, este posibil să nu surprindă perioada de timp în care cineva a fost expus.

  Program este relativ nou, iar Apple și Google vorbesc în continuare cu autoritățile de sănătate publică și cu alte părți interesate despre cum să-l deruleze.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.