More

  MIT folosește semnale wireless și AI pentru a monitoriza COVID-19

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  MIT folosește semnale wireless și AI pentru a monitoriza COVID-19. Vorbeam într-un articol anterior de eforturile Google și Apple de a urmări răspândirea pandemiei.

  De această dată MIT a dezvoltat o cutie wireless care poate detecta mișcarea și respirația pacienților COVID-19 în propria lor casă.

  MIT utilizează semnale wireless și AI pentru a monitoriza COVID

  Pandemia COVID-19 a prezentat o provocare fără precedent pentru cei din domeniul sănătății. Printre provocările majore se numără cele de distanțare socială, care necesită abordări noi pentru diagnosticarea și tratarea bolii.

  Pentru mulți care au fost testați deja pozitiv, izolarea la domiciliu este cea mai bună opțiune. Sistemele spitalicești sunt deja suprasolicitate în multe zone, iar scopul este să se evite infectarea altor persoane. Întrebarea este, așadar, cum pot continua medicii și asistentele să ofere tratamente de la distanță cu limitările pronunțate ale telemedicinei.

  MIT folosește semnale wireless și AI – Cum funcționează această tehnologie

  CSAIL de la MIT aruncă puțină lumină asupra testelor aflate în curs, realizate pe un dispozitiv nou conceput pentru a ține evidența stării de sănătate a pacienților din propria lor casa. Sistemul opt-in seamănă la nivel superficial cu un router Wi-Fi, montat pe peretele pacientului.

  Acesta utilizează semnale wireless pentru a detecta o gamă largă de activități diferite, inclusiv mișcări ale pacientului, modele de somn și chiar respirație. Sistemul se numește Emerald. Acesta este capabil să distingă între diferiți oameni, folosind inteligența artificială pentru a urmări mișcările.

  În prezent, sistemul este testat deHeritage Assisted Living, o instituție din afara orașului Boston. „Este clar că, având pacienți vârstnici cu risc ridicat, aceștia ar beneficia foarte mult de faptul că putem colecta pasiv date medicale, atunci când nu este posibil să intrăm în contact direct cu fiecare persoană.”, a declarat șeful instituției, William McGrory.

  Întrebat de ce este de preferat un sistem wireless și nu unul purtabil, un reprezentant CSAIL a declarat că natura tehnologiei este de tipul „setează-l și uită-l”. Astfel, nu va fi necesară nicio interacțiune din partea pacientului după instalarea inițială.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.