More

  Peste 500.000 de conturi Zoom vândute online

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Problemele Zoom par să nu se mai termine. Peste 500.000 de conturi Zoom vândute online.

  Serviciul Zoom a cunoscut o creștere a popularității în ultimele săptămâni. Însă, numeroase probleme de confidențialitate și securitate ale platformei au ieșit la iveală, ceea ce a dus la mai multe interdicții și la un process juridic. Continuând șirul problemelor, Zoom vede acum sute de mii din conturile sale, furate și vândute online.

  Potrivit BleepingComputer, firma de informații cybersecurity Cyble a descoperit conturile date spre vânzare încă din 1 aprilie. În prezent, acestea sunt la vânzare pe “dark web” și pe alte forumuri de hackeri pentru mai puțin de 50 de bani fiecare. Unele dintre conturi sunt chiar oferite gratuit.

  Utilizatorii afectați sunt din mai multe universități din SUA. Printre universități se numără cele din Vermont, Colorado, Dartmouth, Lafayette, Universitatea din Florida și multe altele. Companii binecunoscute precum Chase și Citibank au fost și ele afectate.

  Cyble a achiziționat majoritatea conturilor. Conturile furate includ adresele de e-mail ale victimelor, parolele, adresele URL ale întâlnirilor personale și Zoom “Hostkey”. Cyble a achiziționat aproximativ 530.000 din aceste conturi la aproximativ 0,002 dolari fiecare și a început să-și avertizeze clienții cu privire la breșa de securitate.

  Peste 500.000 de conturi Zoom au fost vândute online – Pare că Zoom nu e de vină

  În schimb, este mai probabil ca atacatorii să fi strâns aceste conturi prin atacuri folosind informațiile furate în încălcările de date mai vechi.

  Singura modalitate de a vă proteja împotriva acestor tipuri de atacuri este să utilizați parole unice pentru fiecare cont online pe care îl aveți. Acest lucru va evita încălcările pe baza atacurilor anterioare.

  Recomandarea noastră este să îți schimbi parola Zoom chiar acum pentru a evita orice risc. De asemenea, poți verifica dacă datele de autentificare Zoom sau alte credențiale de la alte conturi online ți-au fost furate. Poți folosi platforme precum Have I been Pwned sau  AmIBreached de la Cyble.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.