More

  Fondatorii Instagram lansează tracker-ul COVID-19

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Fondatorii Instagram lansează tracker-ul COVID-19. Rt.live este un tracker actualizat și arată cât de rapid se răspândește COVID-19 în fiecare stat SUA.

  Fondatorii Instagram lansează tracker-ul COVID-19

  Fondatorii Instagram, Kevin Systrom și Mike Krieger, au lucrat împreună pentru a lansa primul lor produs de când au părăsit Facebook.

  „Rt” măsoară numărul mediu de persoane infectate de o persoană infecțioasă. Cu cât este mai mare decât 1, cu atât COVID-19 se răspândește mai rapid într-o populație. În timp ce un număr sub 1 prezintă retragerea virusului. De exemplu, Rt.live afișează că Georgia are cel mai mare scor Rt de 1,5, în timp ce New York este în scădere la 0,54.

  „Kevin a scris și a publicat caiete de analiză a datelor open source despre cum se poate calcula Rt zilnic. Am vrut să luăm acea lucrare și să o vizualizăm, astfel încât oricine poate vedea cum se descurcă fiecare stat în limitarea răspândirii.”, spune Krieger pentru TechCrunch.

  Între timp, Krieger a construit SaveOurFaves, un directorat al restaurantelor locale din zona Bay, care vinde carduri cadou. Astfel, patronii de restaurante își pot ține afacerea pe linia de plutire pe durata carantinei. Kriegers a deschis opțiunea publicului, astfel încât oamenii să poată construi site-uri similare pentru comunitățile lor.

  Cum ajută Rt.live

  Rt.live arată că Texas și California sunt sub 1, iar Vermont are cel mai bun scor, de 0,33. Graficele dezvăluite de-a lungul timpului arată că Washington și Georgia au avut succes în lupta COVID-19.

  Graficele au arătat un scor sub 1 până când virusul a revenit recent. Datele provin din „The Covid Tracking Program” și puteți examina sistemul Rt.live pe GitHub.

  „Pe măsură ce statele decid dacă și cum să se deschidă, vor trebui să gestioneze cu atenție rata infecțiilor și sperăm că sistemele precum rt.live vă vor fi de ajutor”, spune Krieger.

  Rt.live  ilustrează faptul că până și mici diferențe în politica de izolare pot modifica severitatea impactului virusului. Acest lucru ar putea convinge oamenii să rămână în izolare.

  Acest tip de instrument ar putea fi util pentru a stabili unde ar fi sigur să reactivăm anumite întreprinderi. În același timp, ne poate ajuta să surprindem rapid dacă viralitatea este în creștere și dacă este necesară restabilirea distanțării sociale.

  „Am construit Rt.live pentru că noi credem că Rt – rata infecției efective- este una dintre cele mai bune metode de a înțelege modul în care se răspândește COVID”, explică Kreiger. „A fost minunat să lucrăm din nou împreună – am pornit de la o idee și am lansat un produs în doar câteva zile datorită întregului nostru istoric și a contextului nostru comun.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.