More

  Google Ads aduce modificari în plasarea anunțurilor

  Google Ads aduce modificari în plasarea anunțurilor. Google va solicita agențiilor de publicitate să își certifice identitatea.

  Google Ads aduce modificari în plasarea anunțurilor

  Google va solicita acum tuturor agențiilor de publicitate să își certifice identitățile și țările de origine. Noua regulă extinde o politică utilizată anterior pentru reclame politice. Decizia vine pe fondul platformelor web care încearcă să publice informații false despre pandemia Covid-19. Utilizatorii vor începe să vadă informațiile atașate anunțurilor, începând cu această vară. Acest proces va începe cu agenții din SUA, apoi se va extinde la nivel mondial.

  Înainte de a lansa un anunț, agențiile de publicitate vor fi nevoiți să furnizeze documente de identificare. Pe lângă asta, vor fi nevoiți să furnizeze  documente doveditoare ale afacerii sau alte documente care să dovedească identitatea și țara de origine. Utilizatorii pot vedea identitatea dând clic pe o opțiune „despre agenția de publicitate” de lângă anunț. „Această modificare va face ca oameni să înțeleagă cine este agenția de publicitate din spatele reclamelor pe care le văd de la Google și îi va ajuta să ia decizii informate atunci când folosesc controalele noastre de publicitate. Decizia va sprijini sănătatea ecosistemului de publicitate digitală, detectând actori răi și limitând încercările lor de a se prezenta greșit ”, scrie șeful integrității publicității, John Canfield, într-o postare pe blog.

  Procesul poate dura câțiva ani

  Verificarea a început pentru anunțurile politice în 2018, dar nu va fi aplicată pentru toate anunțurile. Canfield spune că procesul va fi probabil finalizat în „câțiva ani”. Google acordă prioritate agențiilor de publicitate care vând produse și servicii. Mai ales agențiile care promovează conținut informațional sau educațional sau promovează industrii puternic reglementate. Utilizatorii și companiile vor avea o lună la dispoziție pentru a finaliza verificarea după ce Google îi notifică. În cazul în care nu se respectă solicitarea, anunțurile nu vor mai fi difuzate.

  Google solicită deja câtorva companii să demonstreze că au certificări profesionale. Dar până acum nu a solicitat agenților de publicitate să-și demonstreze identitatea. După cum a raportat The Wall Street Journal anul trecut, compania a fost afectată de listări false de afaceri pe Google Maps. La acel moment Google a făcut eforturi de a verifica întreprinderile prin metode precum trimiterea unor cărți poștale. De asemenea, compania a interzis anterior reclame pentru anumite categorii, cum ar fi centrele de reabilitare. Astfel de reclama s-au dovedit prea atractive pentru unele companii dubioase.

  URMĂREȘTE-NE

  16,068FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here