More

  Facebook lansează Messenger Rooms ca răspuns la Zoom

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook lansează Messenger Rooms. Cel mai recent produs de la Facebook este o „clonă” Zoom. Cea mai mare rețea de socializare din lume a adus îmbunătățiri pe baza problemelor de securitate Zoom, pentru cea mai nouă platformă.

  Facebook lansează Messenger Rooms

  Facebook lansează propriul serviciu de videoconferință numit Messenger Rooms. Instrumentul de chat arată și funcționează similar cu aplicația Zoom. S-ar putea spune că Facebook a luat toate caracteristicile bune și a scăpat de cele care au făcut platforma atât de controversată.

  Messenger Rooms permite mai multor persoane să participle la o videoconferință în același timp. Mai exact, permite introducerea a până la 50 de persoane. Cu alte cuvinte, mai mult cu 18 persoane față de FaceTime și mai puțin cu 50 de persoane față de Zoom.

  Spre deosebire de Zoom, care permite sesiuni gratuite de până la 40 de minute, Messenger Rooms nu are limită de timp.

  Cum poți crea sesiuni de videoconferință

  Poți crea o sesiune din Grupuri Facebook, Evenimente și poți invita anumiți utilizatori să participe sau poți începe o sesiune prin intermediul News Feed.

  Facebook spune că invitații nu trebuie să aibă un cont Facebook pentru a participa și nu vor fi nevoiți să descarce o aplicație suplimentară. Ei pot accesa Rooms printr-un link.

  Această ușurință în utilizare a făcut Zoom regele aplicațiilor de videoconferință, iar acum Facebook pare să vrea tronul.

  „Facebook a simțit cererea de video-uri în timp real.”, a declarat compania în postarea sa pe blog. „Când petrecem timpul împreună, ar trebui să fie o acțiune spontană, nu încordată.”, susține postarea de pe blog.

  Se pare că, Facebook dorește să se diferențieze de caracteristicile de confidențialitate și securitate încorporate în Rooms. Funcții care par a fi inspirate din problemele de securitate a aplicației Zoom.

  Inițiatorul sesiunii poate controla vizibilitatea, membrii și poate bloca videoconferința pentru a împiedica străinii să se alăture. În special pentru a evita Zoombombers (sau Roombombers, cum ar fi numiți în acest caz). Facebook spune că va solicita doar numele utilizatorilor care se alătură sesiunii pentru cei ce nu au cont Facebook.

  Se pare că scopul este identificărea membrilor către colegii din videoconferință. Va colecta datele de la toți utilizatorii, dar această trăsătură este tipică pentru fiecare site web și aplicație.

  Facebook lansează Messenger Rooms

  Facebook spune că a făcut legăturile către sesiune „dificil de ghicit de hackeri” . Ceea ce este o problemă pentru Zoom. De asemenea, compania susține că nu va folosi secțiuni audio sau video din Rooms pentru a „informa anunțurile”.

  În cele din urmă, conținutul Rooms este criptat, la fel ca și conținutul Messenger. Facebook subliniază că nu este criptat end-to-end din cauza dificultăților de a face acest lucru în videoconferințele cu mai mulți participanți.

  Bineînteles, nici Zoom nu este criptat end-to-end, chiar dacă a afirmat cândva că a fost. În cele din urmă, este puțin ironic să vezi că Facebook se poziționează ca un serviciu de videoconferință, care este mai sigur decât Zoom. Mai ales pentru că Facebook a avut multe probleme de confidențialitate.

  Cu doar câteva ore înainte de a anunța Rooms, Facebook a anunțat că o instanță federală a aprobat înțelegerea de 5 miliarde de dolari cu Comisia Federală de Comerț. Decizia vine în urma investigației CFC cu privire la rolul Facebook în scandalul Cambridge Analytica.

  Ca parte a înțelegerii, Facebook trebuie să respecte cerințe de conformitate și supraveghere. Facebook a implementat deja mai multe dintre acestea.

  Nu este pentru prima dată când Facebook se „inspiră”

  Messenger Rooms nu este prima încercare a Facebook de a intra în platformele de videoconferințe. Nu este nici prima dată când Facebook a fost inspirat de serviciul de chat video al unei alte companii.

  Facebook Rooms este de fapt doar cel mai recent produs copiat de Facebook de la competitorii săi. Opțiunile de la Facebook precum Stories, Marketplace, Live și Pay sunt versiuni ale funcțiilor găsite pentru prima dată pe Snapchat, Craigslist, Periscope și Venmo.

  În cazul partajării fotografiilor și al mesajelor criptate, Facebook a cumpărat pur și simplu competitorii: Instagram și WhatsApp. De fapt, este greu să te gândești la o caracteristică sau produs Facebook original.

  Asta include Facebook în sine, care era doar o iterație a rețele sociale anterioare Myspace și Friendster.

  Messenger Rooms va fi live săptămâna aceasta. În funcție de țara în care locuiești, s-ar putea să fie nevoie să mai aștepți câteva săptămâni.

  Facebook spune că poți crea sesiuni din Facebook și Messenger pentru început, dar lucrează la integrarea Rooms cu aplicațiile Instagram, WhatsApp și Portal.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.