More

  Aplicația de tracking COVIDSafe din Australia este activă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Aplicația de tracking COVIDSafe din Australia este activă. Aceasta are deja peste un milion de descărcări și se bazează pe software-ul TraceTogether din Singapore.

  Australia a lansat duminică o aplicație de tracking a contactelor coronavirus. Aplicația a avut peste un milion de descărcări în doar câteva ore, a informat BBC. COVIDSafe permite dispozitivelor să efectueze o „strângere de mână digitală” atunci când ajung la 5 metri unul de celălalt. Astfel, notifică utilizatorii dacă intră în contact pentru mai mult de 15 minute cu o persoană infectată.

  Aplicația voluntară din Australia se bazează pe software-ul TraceTogether din Singapore. Sistemul folosește Bluetooth și datele de contact stocate, a raportat Reuters. Guvernul spune că aplicația nu colectează date despre locație și că o persoană infectată trebuie să fie de acord să i se comunice datele.

  Guvernul australian spune că numai autoritățile medicale vor avea acces la datele stocate în aplicație și că nu ar fi posibil ca alte autorități să acceseze datele.

  Aplicația de tracking COVIDSafe din Australia este activă – Astfel de aplicații sunt în lucru în mai multe țări

  Apple și Google au anunțat la începutul acestei luni un cadru pentru dezvoltarea aplicațiilor descentralizate de urmărire a contactelor. Informațiile ar fi anonimizate, iar companiile s-au angajat să dezactiveze serviciul odată ce focarul va fi ținut sub control. Nici o țară nu s-a înscris încă să folosească acest cadru specific.

  Senatorul Josh Hawley din Missouri a cerut ca directorii generali ai Apple și Google să răspundă personal pentru datele colectate ca parte a proiectului.

  Germania a declarat duminică că schimbă direcția odată cu dezvoltarea aplicației sale de urmărire a contactelor. Aplicația va folosi acum o arhitectură descentralizată, care este în concordanță cu abordarea pe care Apple și Google o adoptă, adaugă Reuters.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.