More

  Serviciul Google Meet este acum GRATUIT

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Serviciul Google Meet este acum gratuit. Google își deschide serviciul de videoconferință Google Meet pentru oricine dorește să-l folosească. Serviciul era oferit doar clienților și sistemului de educație prin G Suite. Compania spune că, oricine are un cont Google va putea acum să inițieze videoconferințe gratuite. Serviciul nu are restricție de timp și poate susține până la 100 de persoane. După 30 septembrie, însă, Google poate restricționa durata la 60 de minute.

  Există însă un criteriu imperios necesar – trebuie să ai un cont Google. Utilizatorul nu va putea accesa pur și simplu un link pentru a se alătura unei videoconferințe.

  În schimb, va trebui să fie conectat la contul său Google. Motivul pare să fie că videoconferințele pot fi controlate mai bine de către gazdele lor eliminând posibilitatea Zoombombing-ului. De asemenea, Google va introduce și alte măsuri de siguranță. Persoanele care nu sunt adăugate în mod explicit la o conferință printr-o invitație vor fi automat introduse într-o cameră verde.  Accesul lor la videoconferință va fi aprobat doar de către gazdă.

  Serviciul Google Meet este acum gratuit – Google pune accent pe securitate

  Aceste condiții axate pe siguranță reprezintă modul Google de a-și diferenția produsul Google Meet de Zoom. Se pare că, Google speră că există încă o deschidere pentru persoanele care nu au încredere în Zoom.

  Însă, Google nu a câștigat încredere în ceea ce privește produsele sale de videoconferință și mesagerie. Google Meet a devenit „Google Meet” la începutul acestei luni. Serviciul se numea Hangouts Meet. Compania pare că vrea să scape de istoricul fracturat și complicat al aplicațiilor de mesagerie și videoconferință. În acest scop, inclusiv Hangouts Chat, concurentul Slack and Team, a fost redenumit recent Google Chat.

  Este posibil ca unii utilizatori Google să-și amintească sau să folosească în continuare Hangouts. Însă, Google spune că produsul va face tranzitul la Google Meet în timp, astfel încât să existe o singură platformă atât pentru consumatori, cât și pentru clienți.

  Google Meet a fost actualizat recent pentru a sprijini „Gallery view”, în stilul pe care Zoom l-a popularizat. Noul mod este disponibil în aplicațiile de pe platformele mobile și în browserele de pe desktop.

  Apare și un nou nivel G Suite

  Pe lângă disponibilitatea utilizării Meet, Google prezintă un nou nivel pentru G Suite pe care îl numește „G Suite Essentials”. Acest nou nivel include Meet și Google Drive, dar nu și Gmail. Toți clienții actuali ai G Suite vor avea în continuare acces gratuit la Meet până pe 30 septembrie.

  Meet se integrează și în Gmail, atât în versiunile G Suite, cât și în adresele Gmail ale consumatorilor obișnuiți.

  Ce rămâne de remarcat este că Zoom continua să primeze în serviciul de videoconferință. În timp ce Google face tot posibilul pentru a capta mai mulți utilizatori, astfel încât Zoom să nu mai câștige teren..

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.