Publicitatea înșelătoare: Google a eliminat 2,7 miliarde de reclame

Publicitatea înșelătoare: Google a eliminat 2,7 miliarde de reclame

Mădălina Gănescu
- 30.04.2020, 22:58 în Evoluţie
0

SHARES
Publicitatea înșelătoare: Google a eliminat 2,7 miliarde de reclame

Publicitatea înșelătoare: Google a eliminat 2,7 miliarde de reclame în anul 2019. Pandemia COVID-19 a adus noi metode fraudulente de a păcăli utilizatorii prin intermediul reclamelor. De la începutul răspândirii virusului, Google a monitorizat atent comportamentul publicitarilor a detecta reclamele care vor să profite de criză. De multe ori acestea au în spate „actori” sofisticați, care încearcă să eludeze sistemele Google de protecție prin acțiuni complexe.

Pe măsură ce situația e evoluat, s-a observat o creștere rapidă a reclamelor frauduloase la produse cu cerere mare. Un exemplu sunt măștile de protecție. Aceste reclame promovau produse cu prețuri mult peste media pieței, mințind în privința calității produsului. Scopul era de a înșela oamenii în a cumpăra, sau erau plasate de comercianți care nu-și livrau niciodată comenzile.

Google a organizat o echipă dedicată situațiilor generate de COVID-19. Echipa dezvoltă noi tehnologii de detecție și îmbunătățesc sistemele existente pentru a opri pe cei rău-intenționați. În ultimele câteva luni au fost blocate sau eliminate zeci de milioane de reclame care aveau legătură cu Coronavirus. Acestea încălcau politicile, ori aveau prețuri mari nejustificate. Unele încercau să profite de lipsurile de echipamente medicale sau tratamente și remedii înșelătoare.

Efortul Google a stopa reclamele dăunătoare, în 2019:

Publicitatea înșelătoare: Protejarea ecosistemului reclamelor

Una dintre zonele către care s-au concentrat eforturile Google de protejare a ecosistemului reclamelor în 2019 a fost phishingul. Este o practică prin care entități rău-intenționate încearcă să colecteze date personale de la utilizatori, în baza unor motive false. De asemenea, o altă zonă cu încercări curente de a înșela utilizatorii a fost cea a reclamelor „trick-to-click”. Acestea sunt reclame care urmăresc să păcălească utilizatorul în a interacționa cu el, folosind mesaje agresive – în genul „click aici”. De cele mai multe ori sunt realizate ca să semene cu mesaje de avertisment ale sistemului de operare de pe mobil sau computer.

Anul trecut, Google a organizat o echipă internă pentru a identifica tipare și semnale ale astfel de publicitari frauduloși, pentru a detecta mai repede reclamele de tip phishing și trick-to-click. Rezultatul a fost scădere cu 50% a reclamelor dăunătoare din cele două categorii, față de 2018. În total, în 2019 au fost blocate peste 35 de milioane de reclame phishing și 19 milioane de reclame „trick-to-click”

Mai multe detalii despre eforturile Google de protejarea a ecosistemului reclamelor online, de eliminare a jucătorilor rău-intenționați și a reclamelor înșelătoare, sunt disponibile pe blogul Google: https://www.blog.google/products/ads/stopping-bad-ads-to-protect-users/.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!