More

  Publicitatea înșelătoare: Google a eliminat 2,7 miliarde de reclame

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Publicitatea înșelătoare: Google a eliminat 2,7 miliarde de reclame în anul 2019. Pandemia COVID-19 a adus noi metode fraudulente de a păcăli utilizatorii prin intermediul reclamelor. De la începutul răspândirii virusului, Google a monitorizat atent comportamentul publicitarilor a detecta reclamele care vor să profite de criză. De multe ori acestea au în spate „actori” sofisticați, care încearcă să eludeze sistemele Google de protecție prin acțiuni complexe.

  Pe măsură ce situația e evoluat, s-a observat o creștere rapidă a reclamelor frauduloase la produse cu cerere mare. Un exemplu sunt măștile de protecție. Aceste reclame promovau produse cu prețuri mult peste media pieței, mințind în privința calității produsului. Scopul era de a înșela oamenii în a cumpăra, sau erau plasate de comercianți care nu-și livrau niciodată comenzile.

  Google a organizat o echipă dedicată situațiilor generate de COVID-19. Echipa dezvoltă noi tehnologii de detecție și îmbunătățesc sistemele existente pentru a opri pe cei rău-intenționați. În ultimele câteva luni au fost blocate sau eliminate zeci de milioane de reclame care aveau legătură cu Coronavirus. Acestea încălcau politicile, ori aveau prețuri mari nejustificate. Unele încercau să profite de lipsurile de echipamente medicale sau tratamente și remedii înșelătoare.

  Efortul Google a stopa reclamele dăunătoare, în 2019:

  • Au fost blocate și eliminate 2,7 miliarde de reclame – peste 5.000 de reclame pe minut
  • Au fost suspendate aproape 1 milion de conturi de publicitari pentru încălcarea politicilor privind publicitatea online
  • Au fost închise peste 1,2 milioane de conturi de publisheri și peste 21 de milioane de pagini web care erau parte din rețeaua acestor publisheri, pentru încălcarea politicilor
  • Aproape 52 de milioane de reclame „senzaționaliste” eliminate – reclame care atrag utilizatorii în a da click prin mesaje alarmiste, care șochează. Această cifră este cu 30 de milioane mai mare față de 2018.
  • Au fost îndepărtate peste 20 de milioane de reclame la produse sau servicii înșelătoare, care promiteau rezultate precum slăbit foarte rapid sau câștiguri foarte mari
  • Au fost eliminate din rețeaua Google Ads peste 9,1 milioane de aplicații pentru încălcarea politicilor precum violență, conținut sexual și comportament fraudulos

  Publicitatea înșelătoare: Protejarea ecosistemului reclamelor

  Una dintre zonele către care s-au concentrat eforturile Google de protejare a ecosistemului reclamelor în 2019 a fost phishingul. Este o practică prin care entități rău-intenționate încearcă să colecteze date personale de la utilizatori, în baza unor motive false. De asemenea, o altă zonă cu încercări curente de a înșela utilizatorii a fost cea a reclamelor „trick-to-click”. Acestea sunt reclame care urmăresc să păcălească utilizatorul în a interacționa cu el, folosind mesaje agresive – în genul „click aici”. De cele mai multe ori sunt realizate ca să semene cu mesaje de avertisment ale sistemului de operare de pe mobil sau computer.

  Anul trecut, Google a organizat o echipă internă pentru a identifica tipare și semnale ale astfel de publicitari frauduloși, pentru a detecta mai repede reclamele de tip phishing și trick-to-click. Rezultatul a fost scădere cu 50% a reclamelor dăunătoare din cele două categorii, față de 2018. În total, în 2019 au fost blocate peste 35 de milioane de reclame phishing și 19 milioane de reclame „trick-to-click”

  Mai multe detalii despre eforturile Google de protejarea a ecosistemului reclamelor online, de eliminare a jucătorilor rău-intenționați și a reclamelor înșelătoare, sunt disponibile pe blogul Google: https://www.blog.google/products/ads/stopping-bad-ads-to-protect-users/.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.