More

  TCL lansează televizoarele QLED TV C71 și C81

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Mulți ne-am întrebat când anume are de gând TCL să se extindă mai mult în România. Cum de altfel, eram curioși să aflăm dacă are planuri pentru piața high-end și când plănuiește să le comunice. Ei bine, TCL lansează televizoarele QLED TV C71 și C81.

  Așa că, în sfârșit putem vorbi despre smart TV-uri QLED accesibile.

  Azi dimineață am luat parte la conferința virtuală TCL pe Europa în cadrul căreia TCL ne-a vorbit despre noua gamă QLED TV C71 și C81. Compania a intrat în ultimele luni pe piața QLED și Mini-LED. Astfel, a devenit al doilea cel mai mare brand de televizoare pe această nișă, după Samsung.

  TCL lansează televizoarele QLED TV C71 și C81

  Panourile TCL QLED TV C71 și C81 sunt produse de Samsung Electronics. Decizia face parte dintr-un parteneriat pe care cele două companii îl au pentru următorii ani. Mai exact, TCL cumpără panouri QLED de la Samsung, iar Samsung cumpără panouri LED de la TCL. Așa încât, toată lumea e fericită și piața de smart TV-uri QLED prosperă, dar nici utilizatorii de LED nu rămân fără produse.

  Atât C71, cât și C81 sunt două modele QLED (Quantum Dot Light Emitting Diode) care vor rivaliza cu produsele OLED TV de pe piață. Despre QLED versus OLED am vorbit într-un articol dedicat, dacă vreți să aflați mai multe.

  C71 și C81 oferă suport pentru toată suita de formate HDR: Dolby Vision, HDR10+, HDR și HLG. Sistemul de operare este Android TV 9.0, iar spre finalul anului vom vedea deja un update la Android 10.0.

  TCL lansează televizoarele QLED TV C71 și C81

  Aplicațiile Disney Plus, Netflix și Amazon Prime Video sunt toate compatibile cu cele două televizoare. Ca de altfel și Hbo Go, YouTube și multe alte aplicații pe care le veți găsi în magazinele de aplicații când veți intra în posesia produsului.

  Principalele diferențe dintre TCL QLED C71 și C81

  Seria de televizoare C81 va fi lansată cu versiuni de 75, 65 și 55 inch. Seria C71 va fi disponibilă în variantele de 65, 55 și 50 inch. Modelele C81 vor fi disponibile la prețuri recomandate de vânzare începând cu 815 euro, iar televizoarele din seria C71 vor avea prețuri recomandate de vânzare pornind de 687 euro. Prețurile finale depind de versiunile și specificațiile fiecărui televizor din aceste game și de ofertele vânzătorilor locali.

  Prețul de pornire pentru un smart TV QLED de la Samsung este de 799 lire la o diagonală de 43 inch. Ceea ce înseamnă că, fie TCL va vinde foarte bine televizoarele QLED, fie Samsung va mai scădea din prețul produselor pe care le are în portofoliu pe nișa smart TV QLED. Oricum, cert este că vom vedea schimbări în perioada următoare și că tehnologia QLED nu va mai fi atât de greu de accesat cum a fost până acum.

  Așteptăm și noi smart TV-uri QLED de la TCL pentru a le testa. Dacă sunteți interesați de o anumită diagonală, ne puteți scrie în comentarii sau în privat pe Facebook și Instagram.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.