More

  OMS va lansa o aplicație COVID-19 pentru țările subzistente

  OMS va lansa o aplicație COVID-19 pentru țările subzistente. Este posibil să ofere chiar tracking-ul contactelor pentru aceste țări.

  Numeroase țări au deja aplicații de urmărire COVID-19. Organizația Mondială a Sănătății vrea să ofere asistență pentru țările care nu pot dezvolta propriul software. Bernardo Mariano, din cadrul OMS, a declarat pentru Reuters că, OMS intenționează să lanseze o aplicație de evaluare a simptomelor în întreaga lume în mai.

  Orice guvern ar putea lansa o versiune personalizată a aplicației, a spus Mariano, dar versiunea de stoc va ajuta țările care „nu au nimic”.

  OMS va lansa o aplicație COVID-19 pentru țările subzistente

  De asemenea, organizația încearcă să adauge tracking-ul contactelor și a vorbit cu Apple și Google despre utilizarea tehnologiei lor de tracking. Problemele legale și cele de confidențialitate au oprit OMS să se alăture Apple și Google, până în prezent, a spus Mariano.

  Apple și Google au promis un sistem descentralizat care asigură anonimizarea datelor. Însă, există încă rețineri conform cărora companiile ar putea folosi datele pentru a obține un profit ulterior.

  O aplicație OMS disponibilă la nivel mondial ar putea informa mai bine oamenii. Astfel, populația ar putea ști la ce să se aștepte de la coronavirus și ar putea convinge mai multe persoane să fie testate. Între timp, tracking-ul contactelor poate fi crucial pentru restabilirea societății după măsurile de restricție.

  Ar putea urmări mai precis răspândirea virusului. Însă nu pot fi ignorate pericolele unui astfel de sistem. Rămâne de văzut cu ce soluții vor veni autoritățile pentru a asigura anonimizarea datelor. În special în cazul în care acest tip de sistem va fi implementat.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here