More

  Vânzările de smartwatch-uri cresc semnificativ

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Vânzările de smartwatch-uri cresc semnificativ. Mai multe sectoare de tehnologie au înregistrat o scădere în primul trimestru al anului 2020. Însă, se pare că un sector specific înregistrează o creștere semnificativă.

  Livrările globale de smartwatch-uri au crescut cu 20% în perioada ianuarie – martie 2020. Astfel, s-au livrat 13,7 milioane de unități în primele trei luni ale anului. Analiștii prognozează că trimestrul al doilea va înregistra scăderi considerabile pe piața de dispozitive de tehnologie, inclusiv wearables. Pentru moment, însă, producătorii de smartwatch-uri se pot bucura de această mică și importantă victorie.

  Vânzările de smartwatch-uri cresc semnificativ

  Raportul Strategy Analytics arată numărul de smartwatch-uri din primul trimestru. Au fost livrate 13,7 milioane de unități, cu 20% mai mult față de aceeași perioadă anul trecut, când au fost livrate 11,4 milioane de unități. Apple este încă în top, cu 7,6 milioane de dispozitive livrate, cu o creștere de 23% față de anul trecut. Samsung a livrat 1,9 milioane de dispozitive, mai mult decât anul trecut, însă cota de piață a produselor producătorului sud-coreean a scăzut de la 15% la 14%.

  Un posibil motiv pentru care smartwatch-urile înregistrează creșteri este caracteristica de monitorizare a sănătății pe care majoritatea dispozitivelor din această categorie o au. Din moment ce oamenii sunt izolați în case, aceste funcții de urmărire și monitorizare a sănătății sunt binevenite.

  Garmin este pe locul trei, pentru prima dată în doi ani. În primul trimestru a livrat 1,1 milioane de dispozitive. Astfel, Garmin a înregistrat o creștere de 38% față de cele 800.000 de dispozitive livrate în urmă cu un an. Datorită noilor modele Venu și a ecranului tactil OLED, cota globală a producătorului a crescut de la 7% la 8%.

  Prognozele arată că livrările vor scădea în al doilea trimestru a anului 2020, mai ales pentru că în această perioadă măsurile de restricție sunt în vigoare. Însă, Strategy Analytics se așteaptă ca în a doua jumătate a anului livrările să devină mai stabile.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.