More

  Guvernul SUA se pregătește să dea în judecată Google

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Guvernul SUA se pregătește să dea în judecată Google pentru monopolizarea anunțurilor online. „Credem că Google are 7.000 de puncte de date despre aproape fiecare ființă umană în viață”, spune un membru din guvernul american.

  Departamentul de Justiție și o coaliție de procurori generali urmează să depună acuzații împotriva Google în următoarele luni. Asta arată un nou raport al The Wall Street Journal. Raportarea este în concordanță cu declarațiile anterioare ale procurorului general William Barr. Acesta a afirmat că se aștepta ca o decizie să fie luată undeva în această vară.

  Procurorul general din Texas, Ken Paxton, a confirmat cronologia generală într-o declarație pentru The Wall Street Journal. Acesta spune că „speră ca investigația să fie încheiată până în toamnă.”, deși nu a confirmat că vor fi depuse acuzațiile.

  Ancheta este una dintre cele mai mari eforturi pentru reglementarea Google de către guvernul SUA cu o coordonare rară între organele de stat și cele federale. Google a transmis peste 100.000 de documente anchetatorilor ca parte a anchetei în curs. În mod special, ancheta nu include șeful antimonopol al Departamentului de Justiție, Makan Delrahim, care s-a retras din cauza acțiunilor sale de lobby care au implicat Google.

  Guvernul SUA se pregătește să dea în judecată Google – Are Google prea multă putere?

  Într-un apel cu jurnaliștii, Paxton a spus că accentul principal în anchetă este întinderea largă a rețelei de publicitate online Google. Rețeaua ce a devenit inima economică a companiei. „Credem că Google are 7.000 de puncte de date despre aproape fiecare ființă umană în viață.”, spune Paxton. „Ei controlează partea de cumpărare [a publicității online], partea de vânzare și piața, lucru ce le oferă prea multă putere.”

  Ancheta cuprinde motorul de căutare Google, din cauza rolului său în activitatea publicitară. Însă, nu implică diferitele decizii de moderare a platformei luate de Google, fie pe YouTube sau pe Google Play Store. Cu toate acestea, Google a devenit un punct important pentru republicani și a stârnit o mare parte din acțiunile politice ce pot duce la trimiterea în judecată a companiei.

  Google a refuzat să speculeze cu privire la exactitatea raportului publicat de The Wall Street Journal. „Continuăm să ne ocupăm de investigațiile în curs de desfășurare ale Departamentului de Justiție și ale procurorului general Paxton.”, a declarat un reprezentant pentru The Verge, „și nu avem actualizări sau comentarii cu privire la speculații.”

  Paxton spune că, se așteaptă la mai multe informații în scurt timp. „Suntem pe o cale bună spre finalizarea investigației noastre.”, a spus Paxton jurnaliștilor, „și cred că veți vedea că lucrurile vor avea loc relativ curând”.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.