More

  WhatsApp lansează plăți digitale în Brazilia

  WhatsApp lansează plăți digitale în Brazilia, după ce a testat o versiune beta în India. Plățile sunt activate de Facebook Pay.

  După ce a testat o versiune beta în India, WhatsApp a lansat plăți in-app în Brazilia. Asta a anunțat compania luni într-o postare pe blog (prin TechCrunch). Plățile sunt activate prin Facebook Pay. Funcționalitatea a fost anunțată de Facebook anul trecut. În declarația de anul trecut reieșea că va fi lansată pe Instagram, Messenger, Facebook și, eventual, pe WhatsApp.

  WhatsApp lansează plăți digitale în Brazilia

  „Plățile pe WhatsApp încep să fie disponibile oamenilor din Brazilia începând de azi și așteptăm cu nerăbdare să le aducem tuturor pe măsură ce mergem înainte.”, a spus compania în postare. WhatsApp spune că plățile sale digitale sunt un model deschis. Iar în viitor îi va permite să adauge mai mulți parteneri.

  Nu vor exista taxe pentru consumatori la utilizarea serviciul de plăți. Însă, comercianții vor plăti o taxă de procesare pentru a primi plăți. Utilizatorii trebuie să conecteze un card de credit sau de debit la contul lor de WhatsApp. Tranzacțiile sunt securizate fie cu amprentă digitală, fie cu un cod PIN de șase cifre. Compania spune că va susține carduri de debit sau de credit de la Banco do Brasil, Nubank și Sicredi și că lucrează cu procesatorul de plăți Cielo.

  WhatsApp are de ceva timp în lucru plăți digitale peer-to-peer. A lansat o versiune beta închisă în India în 2018. Mulți se așteptau ca această țară să ofere primul site oficial pentru plățile WhatsApp. Dar, după cum observă TechCrunch, Facebook a întâmpinatnoo

  o serie de probleme de reglementare în India și are o istorie oarecum complicată acolo. Un plan din 2017 de a oferi acces gratuit la Facebook a atras critici și a dus la acuzații de colonialism digital.

  Facebook a achiziționat WhatsApp pentru aproximativ 19 miliarde de dolari în 2014. În februarie, serviciul de mesagerie avea peste 2 miliarde de utilizatori.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here