More

  Apple se confruntă cu o nouă plângere antitrust de la UE

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Apple se confruntă cu o nouă plângere antitrust de la UE Rakuten este cea mai recentă companie care se plânge formal de App Store.

  Apple se confruntă cu încă o plângere antitrust europeană. Asta după ce filiala Kobo de la Rakuten a reclamat Comisiei Europene comisionul perceput de 30% a Apple la ebook-urile din App Store. Financial Times relatează că Rakuten a depus plângerea în martie.

  Compania susține că este anticoncurențial pentru Apple să ia un comision de 30% pentru ebook-urile vândute prin App Store. Asta în timp ce promovează propriul serviciu Apple Books.

  Apple se confruntă cu o nouă plângere antitrust

  Plângerea Rakuten este  similară cu cea depusă de Spotify anul trecut în Europa. Spotify a susținut că Apple folosește App Store-ul său pentru a înăbuși inovația și pentru a limita alegerea consumatorilor în favoarea propriului serviciu Apple Music. Serviciul de streaming este, de asemenea, preocupat de „impozitul Apple” impus dezvoltatorilor.

  Un comision de 30% este preluat pentru fiecare abonament Spotify semnat prin App Store în primul an și apoi cu 15% în următorii ani. Plângerea antitrust depusă de Spotify este încă investigată.

  Netflix și Spotify luptă de mult timp împotriva acestui comision de 30%

  Apple a susținut că veniturile pe care le obține contribuie la costurile menținerii App Store și la aplicarea conținutului, a confidențialității și a orientărilor sale de securitate. Apple a făcut însă derogări.

  Producătorul iPhone a confirmat existența unui program special pentru furnizorii de transmisie video în aprilie. Asta permite platformelor precum Amazon Prime Video să ocolească taxa standard de 30% din App Store la vânzarea de filme individuale și închirieri de emisiuni TV.

  Apple s-a confruntat, de asemenea, cu acuzații potrivit cărora App Store este un monopol. Acest lucru a dus la un control sporit din partea autorităților de reglementare din SUA. Mai ales după ce Departamentul de Justiție și Comisia Federală a Comerțului a început să examineze Big Tech pentru încălcările antitrust.

  Apple a fost amendată cu 1,2 miliarde de dolari de către autoritățile antitrust francize. Amenda se referă la restricționarea ilegală a modului în care wholesalers vând produsele Apple.

  Plângerile nu se opresc aici

  Rakuten este a treia companie care a depus o plângere antitrust împotriva Apple în Europa. Tile, cunoscut pentru dispozitivele sale de urmărire Bluetooth, a trimis o scrisoare comisarului european pentru concurență Margrethe Vestager luna trecută.

  Compania acuză Apple de comportament anticoncurențial. Tile susține că actualizarea iOS 13.5 a Apple la setările Bluetooth a dezavantajat produsele de urmărire ale terților în favoarea aplicației FindMy a Apple. Se știa de mult timp că Apple lucrează la o etichetă de urmărire asemănătoare cu Tile de luni de zile.

  Dezvăluirea unei a treia plângeri antitrust împotriva Apple în Europa vine la doar o zi după ce Apple a făcut cunoscut rezultatele unui nou studiu care spune că App Store a fost responsabil pentru facturile și vânzările estimate de 519 miliarde de dolari atât pentru produse fizice, cât și pentru servicii și bunuri digitale în 2019.

  Studiul nu descompune câștigurile pe care Apple le generează prin „impozitul Apple” de 30%. Însă scoate în evidență cele 61 de miliarde de dolari din vânzări și facturi numai din bunuri și servicii digitale.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here