More

  Localitățile cu risc de roaming involuntar: Lista actualizată

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Aisemnal.ro este harta care prezintă localitățile cu risc de roaming involuntar. Roaming-ul involuntar poate apărea în zonele de graniță de pe teritoriul României numai în cazul în care utilizatorii au activat serviciul de roaming, iar telefonul mobil sau tableta sunt setate pe selectarea automată a rețelei. În aceste situații, echipamentul mobil se va conecta automat la rețeaua operatorului cu cel mai bun semnal în punctul în care se află utilizatorul.

  Utilizatorul, deși se află pe teritoriul României, va fi astfel facturat pentru serviciile de comunicații utilizate în roaming. Asta ca și cum s-ar afla fizic pe teritoriul statului vecin.

  Conform măsurătorilor efectuate de ANCOM, în majoritatea județelor aflate la graniță există puncte în care telefoanele sau tabletele pot intra în roaming involuntar. Au fost identificate și introduse în hartă 295.630 de puncte cu potențial risc de intrare în roaming involuntar. Asta din cele 440.425 de puncte aflate la o distanță de cel mult 15 km de frontiere monitorizate de ANCOM.

  Localitățile cu risc de roaming involuntar se găsesc în județele:

  Arad, Bihor, Botoșani, Caraș Severin, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Iași, Mehedinți, Maramureș, Olt, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Timiș, Teleorman, Vaslui. Lista completă a localitățile cu risc de roaming involuntar o găsiți pe aisemnal.ro.

  Ce trebuie să facă utilizatorii pentru a evita intrarea în roaming involuntar?

  Trebuie să călătorești într-o zonă de graniță. Atunci acordă atenție mesajelor venite din partea operatorului în rețeaua căruia te afli.

  Operatorii au obligația de a informa utilizatorii prin SMS în momentul în care telefonul s-a conectat la rețeaua unui operator străin. Aceștia trebuie să precizeze tarifele, în valori care includ TVA, aplicabile serviciului de roaming utilizat în statul respectiv.

  Pentru a evita accesarea involuntară a serviciilor este bine ca utilizatorii să își ia măsuri de precauție:

  – să selecteze manual rețeaua (utilizatorii pot dezactiva opțiunea telefonului de selectare automată a rețelei);
  – să solicite operatorului activarea serviciul de roaming numai la cerere, când aceștia călătoresc în străinătate;
  – să verifice la ce rețea e conectat telefonul sau tableta înainte de a le utiliza, în cazul în care selectarea rețelei rămâne pe modul automat.

  Atenție! Utilizarea involuntară a telefonului/tabletei în roaming nu îi scutește pe utilizatori de plata acestui serviciu.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.