More

  Review uscător de păr Xiaomi Mi Ionic Hair Dryer

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Am folosit timp de două săptămâni un uscător de păr Xiaomi, Mi Ionic Hair Dryer. Dacă te tentează să investești bani într-un astfel de produs, află din review care este părerea mea.

  Am pierdut șirul uscătoarelor de păr pe care le-am achiziționat de-a lungul anilor. Am avut de la cele mai mici, pentru călătorie până la cele profesionale, grele de zici că ridici gantere la sală. Cel mai puternic uscător de păr pe care în dețin are 2400W și ocupă jumătate din raftul de produse de îngrijire din baie. Și, am ajuns să îl aleg pentru că mă săturasem să mi se usuce părul într-un fel la salon și în altfel acasă.

  Însă, testarea uscătorului de păr Xiaomi Mi Ionic Hair Dryer m-a pus într-o dilemă. Asta pentru că am ajuns să mă întreb dacă am nevoie de mai mulți wați sau de o tehnologie care să-mi protejeze firul de păr la uscare.

  O provocare în rândul tuturor uscătoarelor de păr a fost că după un an de utilizare li se ardea siguranța. Astfel, fie mă trezeam că se încing și se opresc când abia mi s-a uscat părul pe jumătate. Fie aveam surpriza să înceapă să se topească plasticul din care acestea erau construite. Sau în cazul subit, efectiv refuzau să mai pornească după câteva zeci de utilizări.

  Singurul uscător de păr care a ținut toată copilăria mea a fost Diana, de 12ooW, produs în România

  Și încă mai cunosc persoane care au un astfel de feon acasă, chiar și după 30 de ani de utilizare. În rest, niciun alt produs din această categorie nu a rezistat mai mult de un an de zile.

  De ce cred cu ei Diana era un uscător bun? Pentru că, deși usca părul în jumătate de oră, nu se supraîncălzea, nu usca și nu ardea firul de păr sau scalpul, motiv pentru care existau șanse foarte mici să se defecteze prea curând. Iar Xiaomi Mi Ionic Hair Dryer are foarte multe calități din produsul Diana.

  Nu cred că s-au inspirat chinezii de la români, dar m-ar bucura să aflu că un chinez de la Xiaomi a venit în România, s-a cazat la un hotel și a primit un uscător Diana să-și usuce părul. Iar când a văzut cât de bun e, s-a dus acasă, le-a povestit compatrioților și a lansat un uscător Diana modern.

  Un uscător de păr Xiaomi Mi Ionic Hair Dryer costă 189 lei

  *Îl găsiți și la ofertă cu aproximativ 120 lei la retailerii din marketplace eMAG.

  Mi-a plăcut produsul încă din ambalaj. De altfel, un ambalaj care te duce cu gândul la produsele de la Apple. Calitatea plasticului din care este construit feonul este de foarte bună calitate. Este gros, îți asigură un grip bun și îți oferă un sentiment de premium la atingere.

  Deși la prima vedere pare un uscător de păr banal, nu e deloc așa. Pe cât de mic și de simplu arată, pe atât de diferit de alte produse din aceeași gamă este. Dimensiunea compactă îți permite să îl transporți cu ușurință în orice bagaj. Așa încât, dacă e necesar să îl iei cu tine la Electric Castle în 2021, încape fără probleme în bagaj. Aș fi apreciat mult de tot dacă Xiaomi ar fi adăugat în ambalaj și o husă de protecție pentru transport.

  Multe plăci de păr, ondulatoare sau uscătoare de păr vin cu o husă pentru transport. Iar la cât e de bun și fiabil acest produs de la Xiaomi, ar fi păcat dacă producătorul nu ar lua în calcul pe viitor și acest detaliu.

  Veți vedea că Mi Ionic Hair Dryer este un produs foarte simplu de utilizat

  Are două trepte de viteză și setări de temperaturp: cald și rece și combinat cald cu rece. Concentratorul de aer îmi place că are prindere magnetică. Spre deosebire de alte uscătoare din aceeași categorie de preț, acesta îți oferă certitudinea că în timpul utilizării vei putea să atașezi și să detașezi concentratorul cu cea mai mică ușurință.

  Apoi, foarte important este și lungimea cablului. Nu știu cum a ajuns Xiaomi la 1.7m, că majoritatea aleg fie 1.2m, fie 2m, însă cred că e o lungime fericită. Spre exemplu, într-o baie de 4 metri pătrați, e tot ce îți trebuie.

  Greutatea produsului este, din nou, un aspect foarte important. Cântărește doar 547gr, ceea ce înseamnă că nu trebuie să ai parte de o experiență de ridicat gantere. Cum spuneam la începutul articolului, uscătorul meu de 2400W e destul de greu, are peste 1kg și e destul de neîndemânatic de utilizat.

  Încă de la prima utilizare a uscătorului Xiaomi Mi Ionic Hair Dryer am sesizat câteva aspecte:

  – uscarea durează cu 5 – 7 minute mai mult decât cea cu uscătorul meu de 2400W. Însă, nu e de mirare, dat fiind că produsul Xiaomi are 1800W

  – aerul nu este fierbinte, ci este suficient de cald cât să nu atace firul de păr. După uscarea cu feonul pe care îl dețin, firul de păr este mai sârmos, mai uscat, deși folosesc balsam și mască de protecție. Xiaomi Mi Ionic Hair Dryer lasă firul de păr mai moale și mai strălucitor, ca și când ar fi hidratat.

  – producătorul spune că uscătorul neutralizează electricitatea statică a părului și netezește părul rebel. Cum anume? Reface apa în compoziția firului de păr, astfel încât să nu se mai încâlcească.

  Acum, lăsând deoparte descrierile producătorilor, ceea ce am sesizat personal este că în timpul procesului de uscare nu îmi simt părut agresat. De multe ori se întâmpla să îmi rămână sârmos, ceea ce îl face greu de stilizat. Însă, cât l-am uscat cu Mi Ionic Hair Dryer firul de păr a avut în permanență un aspect sănătos. Da, sănătos pare să fie cel mai bun termen.

  Am mai sesizat în timpul utilizării că deși am folosit doar aerul cald, produsul nu s-a supraîncălzit. Plasticul nu era fierbinte, ceea ce îmi dă de înțeles că nici siguranțele de la interior nu vor fi afectate pe termen lung.

  Personal mă descurc foarte bine cu uscătorul de 1800W. Părul scurt se usucă în câteva minute, iar fluxul de aer ajută la coafarea ușoară a părului. La final, mai trebuie doar stilizat cu ceară de păr, un produs pe bază de apă de mare sau fixativ și asta e tot.

  Acum, să vorbim puțin despre uscarea cu ioni

  Uscarea ionică creează un mediu prin care cuticula de păr se poate închide, iar molecula din firul de păr poate fi îndepărtată mai repede și mai ușor. Asta înseamnă că va fi necesară mai puțină căldură, mai puțin timp, mai puțină energie pentru a obține o uscare foarte bine finisată.

  Însă, specialiștii în hair styling își pun întrebarea dacă uscarea ionică este cel mai bun lucru pentru firul de păr. Unii spun că ”da”, alții spun ”poate că nu”. La fel ca în cazul plăcilor de păr, ionii uneori sunt necesari, alteori nu. Motiv pentru care, aceștia au ajuns la concluzia că ar fi ideal dacă ucătorul de păr ar veni cu un buton de activare / dezactivare a ionilor.

  Spre exemplu, ionii nu fac decât să închidă cuticula de păr și să îți asigure un aspect mătăsos al firului de păr. Motiv pentru care, se întâmplă să existe situații în care poate ai nevoie de un mod de uscare prin care părul să rămână mai sârmos, mai voluminos. Când ai ionii dezactivați, părul rămâne mai dens și poți să îl stilizezi mai ușor dacă e vorba de bucle, cocuri sau împletituri.

  mi ionic hair dryer

  Ei bine, în această situație, nu e nevoie să dai banii pe două uscătoare de păr, dacă producătorul are grijă că integreze un buton de activare / dezactivare a ionilor. Pe viitor, poate Xiaomi ia în calcul să realizeze acest lucru, pe lângă includerea în pachet a unei huse de protecție pentru transport.

  Ca notă de final după testarea unui uscător de păr Xiaomi Mi Ionic Hair Dryer

  Categoric nu vorbim despre un produs profesional. Este vorba despre un uscător de păr pentru larg consum. Acel feon pe care să îl poți utiliza acasă pentru o uscare rapidă și sănătoasă. Acel produs care să îți usuce firul de păr fără să îl despice și care să îți asigure o textură plăcută la atingere înainte de coafare.

  Ce aș fi adăugat eu la Mi Ionic Hair Dryer v-am spus în rândurile anterioare. În rest, raportat calitate-preț consider că este un uscător foarte bine gândit. Pentru părul scurt e ideal. Pentru părul lung s-ar putea să dureze un pic mai mult uscarea, însă nu vorbim de peste 12 – 15 minute cu o temperatură mixtă.

  Am văzut că există uscătoare de păr de la Xiaomi cu mai puțin de 1800W. Personal, nu recomand să optați pentru ceva mai slab de atât. Mai ales dacă aveți un fir de păr dens care se usucă mai greu.

  Dacă mai aveți și alte curiozități despre Xiaomi Mi Ionic Hair Dryer, scrieți-mi în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.