More

  Livrările de PC-uri la nivel mondial au crescut 

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Livrările de PC-uri au crescut în trimestrul al II-lea din 2020, dar IDC și Gartner cred că victoria va fi de scurtă durată.

  Industria computerelor a revenit în al doilea trimestru al anului 2020. Asta după cel mai slab trimestru din ultimii ani. În cea mai mare parte, scăderea comenzilor se datorează măsurilor restrictive cauzate de pandemia COVID-19.

  Potrivit atât Gartner, cât și IDC, livrările de calculatoare au crescut în al doilea trimestru. Gartner spune că livrările totale sunt de 64,8 milioane de unități (o creștere de 2,8% față de T2 2019). În timp ce IDC spune că livrările globale au atins 72,3 milioane de unități. Ceea ce este cu 11,2% mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

  Livrările de PC-uri la nivel mondial au crescut

  Ambele organizații susțin că aceste rezultate se datorează producției de calculatoare care este în creștere după ce lanțurile de aprovizionare au fost restabilite, dar și a cererii puternice. Mai ales acum când mai multe persoane au nevoie de calculatoare pentru a lucra sau studia de acasă.

  „După ce lanțul de aprovizionare cu calculatoare a fost puternic perturbat la începutul anului 2020 din cauza pandemiei COVID-19, o parte a creșterii din acest trimestru s-a datorat distribuitorilor și canalelor de vânzare cu amănuntul care își reamplasează aprovizionarea la niveluri aproape normale.”, a declarat directorul de cercetare Gartner, Mikako Kitagawa.

  Cu toate acestea, ambele organizații sunt sceptice că cererea va continua și după 2020. Kitagawa spune că cererea ridicată este „pe termen scurt … cauza fiind impactului pandemiei COVID-19.”

  Linn Huang, vicepreședintele cercetării IDC, a emis o declarație similară:

  „Cu inventarul încă comandat, această bunăvoință va continua până în iulie. Cu toate acestea, pe măsură ce ne îndreptăm mai adânc într-o recesiune globală, sentimentul de bunăvoință va fi din ce în ce mai acru”.

  Ambele organizații au remarcat, de asemenea, că livrările tradiționale de PC-uri au depășit așteptările în SUA și în Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA). HP și Lenovo au fost în topul producătorilor de computere din întreaga lume, Dell a venit pe locul trei atât pentru IDC, cât și pentru Gartner.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.